Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Kitarović: Teško ćemo se ikada usaglasiti sa Srbijom oko prošlosti

Politika
Autor:

Foto: Pablo Ramon/EPA

Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti oko prošlosti, ali moramo zajedno raditi u cilju bolje budućnosti, rekla je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, komentarišući za N1 to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “Oluju” uporedio s progonom Ane Frank.

Vučić je u obraćanju na skupu u Bačkoj Palanci povodom godišnjice progona Srba u “Oluji”, podsjetio da su nacisti 4. avgusta 1944. godine provalili u sigurno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre, a da su oni “koji su, na isti taj dan, 4. avgusta 1995. godine provalili u krajišku sigurnu kuću, ubili više od dve hiljade ljudi i 250.000 prognali.

Hrvatska je predsjednica na pitanje regionalne N1 šta može danas da kaže, 23 godine nakon “Oluje”, rekla da je to bila besprijekorna vojna akcija.

– Ponosna sam što sam ovdje, što mogu biti dio događaja kojim zahvaljujemo hrvatskim generalima – rekla je Grabar-Kitarović, koja je u Kninu na centralnoj manifestaciji obilježavanja “Oluje” odlikovala hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO