Sport

NE ŽELE RIZIKOVATI GAŠENJE KK Varda HE zbog smanjenja troškova igra drugu ligu Srpske

Uprava košarkaškog kluba Varda HE donijela je odluku da se zbog dugovanja koje ima, kao i specifične situacije u kojoj se nalazi naredne sezone takmičiti u Drugoj ligi Republike Srpske.

NE ŽELE RIZIKOVATI GAŠENJE KK Varda HE zbog smanjenja troškova igra drugu ligu Srpske
FOTO:

Ovaj košarkaški klub je izdao saopštenje u kojima je naveo razloge za ovu odluku iako su izborili opstanak u društvu najboljih timova Republike Srpske. Varda je tokom istorije bila član i elitnog ranga u BiH.

– Uprava je po preuzimanju kluba 2016. godine, po odigravanju 2. kola, zatekla dugovanja koja gotovo da prelaze godišnji budžet, veliki broj dovedenih igrača, sa za naše uslove jakim ugovorima. Na stolu su nas sačekale i opomene pred tužbu, koje bi da su bile realizovane ugasile klub. Ideja vodilja je bila da se klub i spriječi gašenje, u čemu smo uz nesebičnu pomoć Opštine Višegrad i ZP “Hidroelektrane na Drini” a.d, i uspjeli. Igrački kadar je maksimalno rasterećen, od pojačanja su zadržani samo najkvalitetniji i najneophodniji, koji su uz našu djecu obezbjedili opstanak u 1. ligi Republike Srpske Nakupljena dugovanja su velikim dijelom isplaćena, ali je to ostavljalo posljedice po dalje poslovanje, jer zbog toga, nismo bili u stanju da ni u jednu narednu sezonu uđemo bez određenih dugovanja, ali smo uspjevali, sa određenim kašnjenjima, ponovo zahvaljujući našim sponzorima Opštini Višegrad i ZP “Hidroelektrane na Drini” a.d da izmirimo obaveze i prema Savezu i prema igračkom i trenerskom kadru- navodi se u saopštenju.

U klubu ističu da je pandemija virusa korona uticala na budžet kluba i da ne žele da rizikuju gašenje.

– Dobar dio sredstava iz budžeta za 2020. godinu je potrošen na odigravanje drugog dijela prvenstva i namirivanje dijela obaveza iz jesenjeg dijela prvenstva. Zbog pandemije, rebalansom budžeta Opštine Višegrad je smanjen budžet KK “Varda-HE” za ovu sezonu, i klub se našao na prekretnici. Obzirom da su nam sredstva preostala budžetom nedovoljna da izmirimo ranije obaveze, kako smo to činili i da adekvatno nastupimo u 1. MLRS odlučeno je da ovu takmičarsku godinu provedemo u nižem rangu, gdje su troškovi daleko niži, što bi nam omogućilo da konačno saniramo posljedice dugovanja iz 2016. godine. Takođe liga će se najvjerovatnije igrati bez navijača . Košarka se u Višegradu, uvijek igrala i igraće se zbog navijača, pa se postavlja pitanje da li je igranje u 1. MLRS ove sezone,bez publike, vrijedno rizika da se dovede u pitanje samo postojanje kluba?Smanjenje troškova će nam omogućiti, da konačno izmirimo dugovanja u narednoj sezoni,spasimo klub od gašenja, i na taj način udarimo zdrave temelje za naredne godine, koje će KK “Varda-HE” duboko smo ubjeđeni, igrati u onom rangu gdje joj je i mjesto. Duboko žalimo, što je naš potez, postao predmet političkih razmirica i natpisa po društvenim mrežama. Očite su namjere pojedinaca da iz političkih razloga uvuku u predizbornu kampanju i naš košarkaški klub. KK “Varda-HE” je klub otvorenih vrata, za sve ljude dobre volje, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, vjeri ili naciji.Tradicija i renome kluba nas obavezuju da tako i ostane.

Prihvati notifikacije