Sport

"Neće biti lako" KKI Vrbas želi sedmu titulu u regionu

Upravni odbor Regionalne NLB lige košarke u kolicima odlučio je da se takmičarska sezona 2020/21. odigra po principu balona, i to u periodu od 11. do 13. juna tekuće godine u Sloveniji (Kamnik).

"Neće biti lako" KKI Vrbas želi sedmu titulu u regionu
FOTO: KKI VRBAS

Odluka za ovakav način igranja je više nego korektna, s obzirom na epidemiološku situaciju i da su osobe sa invaliditetom rizična grupa, jer će se time smanjiti rizik od zaraze virusa korona. Ipak, zdravlje svih nas, a posebno sportista je na prvom mjestu – rekao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Na takmičenju će učestvovati osam ekipa koje su svrstane u dvije takmičarske grupe. Košarkaški klub invalida „Vrbas“ uvršten je u grupu B zajedno sa: KKI Zagreb,   KIK   „Una   –   Sana“   iz   Bihaća   i   reprezentacijom   Slovenije.   Kada   je  u pitanju grupa A u njoj se nalaze: reprezentacija Srbije, KIK „Zmaj“ (Gradačac), KIK „Sana“ (Sanski Most) i KKOI Zadar. Poslije takmičenja po grupama (igra svako sa svakim) uslijediće mečevi za plasman. Pobjednici grupa igraće za novog šampiona regionalnog takmičenja, dok bi drugoplasirani timovi iz grupa odmjerili snage za treće, odnosno četvrto mjesto.

– Siguran sam da će igrači učiniti sve kako bismo titulu vratili u Banja Luku, te da na taj način po sedmi put osvojimo NLB ligu. Neće biti lako, jer imamo problema sa povredama, kovidom, nedostatkom kolica, rezervnih dijelova. Ove godine zbog teške finansijske situacije nismo uspjeli da kupimo nijednu garnituru dresova, ali imamo elana da na terenu prevaziđemo sve probleme – jasan je Umičević.

Veliki problem Košarkaškom klubu invalida „Vrbas“ predstavlja vakcinacija. Da bi otputovali na turnir igrači moraju biti vakcinisani Fajzerovom vakcinom, jer ruska i kineska nije priznata u zemljama EU.

– Imamo  razumijevanje   od   nadležnih  u  Institutu  za  javno  zdravstvo Republike Srpske   i   direktora   gospodina   Branislava   Zeljkovića,   da   ćemo   biti   vakcinisani. Ovom putem ga još jednom zamoljavamo da nam izađe u susret i da u najskorije vrijeme riješimo ovaj problem, te se nadamo pozitivnom odgovoru. Bila bi  sramota za Banja Luku, Republiku Srpsku i BiH da ne odemo na završnicu NLB lige za sezonu 2020/21 – zaključio je Marinko Umičević.