Kultura

Klajn priznao da je došlo do incidenta sa novinarkom: Novo oglašavanje organizatora Evrovizije 2024 o DISKVALIFIKACIJI PREDSTAVNIKA HOLANDIJE

Holandski muzičar Jost Klajn izbačen je sa "Evrovizije" prethodnog vikenda nakon navodnog skandala sa novinarkom.

predstavnik Holandije na Evroviziji
FOTO: IDA MARIE ODGAARD/EPA

Kako sve informacije o pomenutom događaju još uvijek nisu poznate javnosti, uveliko se polemiše da li je bilo fer diskvalifikovati muzičara, koji je važio za jednog od favorita na takmičenju.

Organizatori brane svoj potez da ga uklone iz finala, ističući da “Holandska strana priče nije u skladu sa izjavama svjedoka i onih koji su radili na licu mjesta”.

Jost Klajn može biti procesuiran za nekoliko nedjelja zbog optužbi da je prijetio snimateljki koja je radila na “Evroviziji” u švedskom Malmeu, gradu domaćinu ovog takmičenja.

Pročitajte još

Kako prenosi NL Times on je navodno tokom ispitivanja u vezi sa incidentom koji se dogodio u četvrtak uveče, priznao da je napravio incident.

Izvori su rekli švedskom listu Aftonbladet da je Klajn postao uzrujan zbog gužve fotografa i snimatelja koji su mu se približavali, i da je krenuo prema jednom od njih sa pesnicom, piše Blic.

Iako navodno nije udario ženu, njen fotoaparat je oštećen i ona je dobila pomoć zbog posjekotine, prenose švedske novine.

predstavnik Holandije na Evroviziji
FOTO: IDA MARIE ODGAARD/EPA

Više svjedoka je reklo policiji da je on bio “veoma agresivan”, ali i da se ubrzo nakon incidenta izvinjavao i govorio da mu je žao.

Bez obzira na kajanje, policija je rekla švedskom javnom servisu SVT da vjeruje da su dokazi protiv Klajna jaki i da krivično gonjenje djeluje neizbježno.

Očekujemo da ćemo to moći ga procesuiramo početkom juna. Obično nam treba oko šest do osam nedjelja za obradu slučaja – rekao je Emil Anderson, šef istražne policije u Malmeu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu