Kultura

KLAVIRSKI DUO Održan koncert Jasne Đurović i Borka Milojkovića

Klavirski duo koji čine Jasna Đurović i Borko Milojković održali su sinoć koncert u Banskom dvoru u Banjaluci.

KLAVIRSKI DUO Održan koncert Jasne Đurović i Borka Milojkovića
FOTO: SRNA

Klavirski duo “THE WOLVES” nastao je u jeku pandemije i bez obzira što pijanista Borko Milojković živi u Beogradu, a pijanistkinja Jasna Đurović u Banjaluci, epidemija virusa korona ih nije spriječila da odustanu.

Koncert je održan uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka nadležnih organa, a publika je u koncertnoj dvorani bila u prilici da čuje djela Dvoržaka, Šopena, Pulanka, Prokofjeva i Kamija Sen Sansa, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Jasna Đurović kaže da bez obzira na trenutnu situaciju kulturni život ne smije da stane.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– To što ne živimo u istom gradu nije baš praktično, ali Borko i ja smo sličnih senzibiliteta u muzičkom smislu, imamo dosta ambiciozne planove za naš duo i funkcionišemo odlično – navela je Đurovićeva.

Borko Milojković kaže da sviranje u četiri ruke za njega ima posebnu draž.

– Dva umjetnika i jedan klavir nije tako česta pojava u našim koncertnim dvoranama. To je za mene jako lijepa priča. Velika je odgovornost svirati na ovaj način, ali je isto tako lijepo znati da je sa vama muzički partner na kojeg možete da se oslonite – istakao je Milojković.

Jasna Đurović je profesor klavira u Muzičkoj školi “Vlado Milošević”, dok je beogradski pijanista Borko Milojković zabilježio brojne nastupe na domaćoj i internacionalnoj sceni.

Publika je i ovaj put pokazala veliko interesovanje, pa su besplatne pozivnice za ovaj koncert podijeljene za dva dana.