Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Klubovi SDS, PDP i NDP pitaju Lukača: Da li još vrijedi zaključak da je bezbjednost u Srpskoj stabilna

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Klubovi poslanika SDS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske traže hitan odgovor od ministra unutrašnjih poslova Draganu Lukaču na pitanje da li još vrijedi zaključak sa posebne sjednice Narodne skupštine RS od 10. maja u kome se kaže da je stanje bezbjednosti u RS stabilno i da su pozitivni svi parametri na osnovu kojih se procjenjuje stanje bezbjednosti.

-Budući da se u Banjaluci noćas ponovo dogodila eksplozija u kojoj je uništena vikendica inspektora rada u Gradskoj upravi, prošlu noć ubistvo, prije nekoliko dana pokušaj ubistva novinara, slučaj „Dragičević” i dalje stoji na istom mjestu, na poslovne objekte se ispaljuju zolje, tražimo izričit stav ministra unutrašnjih poslova – vrijedi li i dalje prvi zaključak sa ove sjednice kojim se navodi da je stanje bezbjednosti stabilno i da pokazuje dalji pozitivan trend.

Obzirom na zabrinutost stanovnika Banjaluke, ali i Republike Srpske, i da se radi o temi bezbjednosti, zahtijevamo da odgovor u pisanoj formi dostavite hitno – navode opozicioni klubovi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO