Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ko ih hakuje, dobija MILION DOLARA: Epl je upravo pozvao na najveću HAKERSKU TRKU

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: RAS Srbija

Iz američkog tehnološkog diva Epla juče je došla potvrda kako planiraju da daju nagradu od milion dolara svakome ko uspije da hakuje “ajfon”, bilo koji računar iz njihove proizvodne linije MekBuk, ali i još nekoliko njihovih proizvoda koji su popularni na tržištu.

Tu je objavu dodatno začinila vijest da je “lov na greške najavio Ivan Krstić iz Zagreba (33), šef Eplovog odjeljenja za sigurnosni inženjering”.

Naime, Krstić, koji je jedan od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za informatičku bezbjednost, prije dva dana na tehnološkoj konferenciji Blek Het u Las Vegasu izjavio da će Epl povisiti nagradu za sve istraživače i hakere, sa dosadašnjih 200 hiljada dolara, na milion dolara ako pronađu grešku u operativnom sistemu Ajfona, slabost u novim softverima ili mogućnost za mrežni napad, virus, koji ne bi uključivao interakciju sa korisnikom. Sve su to u sastavu na kojima on i njegov tim iz odjeljenja rade.

Eplovom “lovu na greške” može se priključiti bilo ko, a osim za Ajfon, proširiće se ove godine i na operativne sisteme ostalih uređaja, uključujući računare Mek, satove Epl voč i Epl TV. Krstić je zaključio da ta Eplova akcija, koja je započela 2016. godine, bilježi veliki uspjeh, a hakeri širom svijeta su u zadnje tri godine pronašli 50 ozbiljnih kvarova u njihovom sistemu.

(Novosti)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO