Politika

KO JE KO U SNSD I U KOALICIJI Zanimljiv raspored kadrova na Saboru

Iz rasporeda sjedenja u radnom predsjedništvu na Saboru SNSD, kao i iz rasporeda obraćanja lidera stranaka, koalicionih partnera SNSD mogu se isčitati mnoge zanimljive poruke.

KO JE KO U SNSD I U KOALICIJI Zanimljiv raspored kadrova na Saboru
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

U radnom predsjedništvu pored Dodika sjede Željka Cvijanović, koja vodi Sabor, te Nebojsa Radmanović, Luka Petrović, Nada Tešanović, Radovan Višković i Nikola Špirić. Pojedini delegati smatraju da je to pokazatelj da će i u novom GO stranke ključna mjesta zauzeti provjereni kadrovi, bliski Dodiku i da neće biti velikih iznenađenja.

Interesantno je da delegati u materijalima nisu dobili imena kandidata za GO, koje danas treba da izaberu.

Pročitajte još

Nakon Dodika, skupu se, kao gost, prvi obratio lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, a tek nakon njega na red su došli partneri, koji su sa SNSD u koaliciji više od 20 godina. Prvi među njima riječ je dobio lider DNS Marko Pavić.

Zajedno smo od 1998. i u tom periodu je bilo uspona i padova, ali mi ostajemo vjerni pratioci SNSD. Prošle godine smo imali turbulrntan period, ali ne treba gledati u prošlost, nego u budućnost, jer to je i budućnost RS – rekao je Pavić.

Na dugogodišnju saradnju i se pozvao I lider SP Petar Đokić, koji je rekao da SP i SNSD dolaze iz iste političke priče, sa ljevice i da treba zajedno da se bore za interese srpskog naroda u BiH, za mir i prosperitet.

Nedeljko Čubrilovic, lider DEMOS je, kao posljednji govornik iz koalicije porucio: “Ovo što smo prethodno čuli je istorija, ali ovo je tek 6. Sabor SNSD, budućnost tek počinje. Želim vam mnogo mudrosti, u predstojećem periodu, trebaće vam”.