Hronika

KO JE MUŠKARAC UHAPŠEN NA MERDARU Sumnjiči se za hladnokrvnu likvidaciju, povezan sa PODZEMLJEM

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije juče su na Merdaru uhapsili S. Đ. (23) iz Beograda, po potjernici koja je bila raspisana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo, odnosno, da je 28. februara prošle godine na Vidikovačkom vencu u bašti kafica ubio Petra Arsića (38).

KO JE MUŠKARAC UHAPŠEN NA MERDARU Sumnjiči se za hladnokrvnu likvidaciju, povezan sa PODZEMLJEM
FOTO: RAS SRBIJA

I. Đ. će biti sproveden u Okružni zatvor u Beogradu.

Šta se dogodilo 28. februara?

Ubijeni Petar Arsić, zvani Peka, kobne večeri je došao u kafić “3K” na Vidikovcu, gdje je inače često bio gost. Sjedio je sa prijateljem, kada su se, malo prije dva sata ujutru, pojavila dvojica mladića i sa kojima se posvađao. Poslije prepirke su izašli u dvorište, a iako nije utvrđeno šta se tačno dešavalo ispred kafića, pretpostavlja se da je svađa između Arsića i dvojice mladića nastavljena, te da je jedan od njih izvadio pištolj i ispalio mu hitac u glavu.

Ubica i pomagač su pobjegli, a vlasnik kafića, kada je čuo pucanj, istrčao je iz lokala i zatekao nepomično Arsićevo tijelo. On je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, koja je stigla u 2.07 časova i samo mogla da konstatuje smrt Arsića.

I osumnjičeni i žrtva odranije poznati policiji

Za Arsićem je bila raspisana potraga zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povrijeda. U svom dosijeu imao je više desetina krivičnih djela, među kojima su i teške krađe i razbojništava. Sumnja se da je naoružan provaljivao u objekte i pljačkao ih. On je dva puta bio osuđivan, pet godina je proveo u zatvoru, a dovodio se u vezu i sa navijačima Rada. Arsićeve objave na društvenim mrežama svjedoče da je bio vatreni navijač tog kluba, ali i dio grupe “Gvozdeni odred”.

Uhapšeni S. Đ. privođen je zbog raznih krivičnih djela, a dovodio se u vezu i sa grupom bliskom Aleksandru Savkoviću (28), ubijenom decembra 2017. ispred kluba “Nana” na Senjaku.

Ubistvo Savkovića

Za ubistvo Savkovića, sa kojim je S. Đ. bio blizak, kao i teško ranjavanje njegovog prijatelja Adija Isenovića iz Banjaluke osumnjičen je Nedeljko Grbović (46), radnik obezbjeđenja “Nane”, koji je ubrzo poslije zločina uhapšen. Za njim su privedena i četvorica radnika “Nane” koja se terete za saučesništvo. Na slušanju oni su negirali da imaju veze sa ubistvom, dok je Grbović izjavio da ima prekide u pamćenju i da se ne sjeća ničega od trenutka kada je skočio na pištolj koji je držao ranjeni Isainović.

Ubistva navijača Rada

Aleksandar Savković ubijen je u decembru 2017. godine nakon svađe u klubu, koja je eskalirala u razmjenu vatre, zatim je u februaru 2018. žrtva bio Petar Arsić.

Nekoliko mjeseci kasnije, u maju, na Čukarici, ubijen je treći navijač Rada, Ognjen Žanić. Kako se ranije pisalo, Žanić je ubijen zbog sukoba koji je trajao nekoliko godina, a započeo je na tribini.

Pristalica plavo-bijelih, Ognjen Ikač je u junu 2018. godine izrešetan na Vidikovcu ispred kafića “Klagenfurt”, a pucnjavi je, takođe, prethodila svađa u lokalu.

To su bila četiri ubistva među plavo-bijelima za sedam mjeseci, a motivi su razni, od svađa i čarki oko tribine do neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima. Svi ubijeni mladići su poznati policiji, budući da se iza njihovih imena kriju debeli krimi-dosijei.

(Blic)