Svijet

Ko je peti uhapšeni zbog Vanjinog ubistva: Pomagao Ljupčetu da pređe u Bugarsku

Osnovno javno tužilaštvo Skoplje podnijelo je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje prijedlog za određivanje mjere zadržavanja od 48 sati protiv muškarca (46) iz Skoplja zbog sumnje da je pomogao glavnoosumnjičenom za ubistvo Vanje Gorčevske.

Vanja Gorčevska
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE/КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER/CO,BO

Naime, on je osumnjičen da je pomogao Ljupčetu Palevskom-Palči, nakon kidnapovanja i ubistva djevojčice Vanje.

– Osnovana sumnja da je osumnjičeni, koji je danas uhapšen, izvršio krivično djelo proizilazi iz do sada pribavljenih dokaza Biroa javne bezbjednosti Sektora za međunarodnu policijsku saradnju, dostavljenih SVR Skoplje, u kojima se navodi da je lice osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo, za koje je raspisana međunarodna potjernica 02.12.2023. godine registrovano na graničnim prelazima u Republici Bugarskoj, sa ulaskom u Republiku Bugarsku na GP Kalotina i izlaskom iz Republike Bugarske na GP Kapitan Andreevo (prema R. Turske). On je upravljao vozilom marke “land rover”. Lice je lišeno slobode sa kojim su policijski službenici Odjeljenja za međunarodnu saradnju obavili informativni razgovor – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

U konkretnom slučaju postoje okolnosti koje opravdavaju strah od opasnosti od bjekstva, kao i posebne okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, s obzirom na okolnosti vrste i karaktera krivičnog djela, uslovne osude i posljedice toga, prenosi Skoplje1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu