Politika

KO JE TREĆI Tegeltija od Pavića danas očekuje ime ministra iz reda "ostalih"

Treći ministar iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH biće definitivno iz DNS i Marko Pavić bi nakon današnje sjednice Predsjedništva i Kolegijuma stranke trebalo da dostavi ime kandidata Zoranu Tegeltiji, potvrđeno je za Srpskainfo u vladajućoj koaliciji.

KO JE TREĆI Tegeltija od Pavića danas očekuje ime ministra iz reda "ostalih"
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je definitivno odlučio da poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice prepusti DNS, ali prema ranijem dogovoru stranaka koje formiraju Savjet ministara, taj ministar treba da bude iz reda “ostalih”, odnosno neko ko se ne izjašnjava kao Srbin, Hrvat ni Bošnjak. Na Paviću je da nađe takvog u svojim redovima – kaže naš izvor.

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH biće iz Ujedinjene Srpske, zamjenik ministra bezbjednosti BiH iz Socijalostičke partije, vjerovatno Vladimir Mijatović iz Zvornika, a zamjenik ministra odbrane BiH biće Mirko Okolić, nekadašnji kadar SDS iz Doboja.

On ranije je poznato da je Staša Košarac kandidat za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija.