Politika

"Ko rat volio u kući mu bio" Oštre osude ratnih veterana nakon izjave Bakira Izetbegovića

Koordinacija udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske (VRS) poručili su Bakiru Izetbegoviću da će opet braniti Republiku Srpsku i srpski narod, nakon njegove izjavio "da je spreman stati pred ljude ukoliko dođe do ratnih sukoba" i da bi "radije umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH".

"Ko rat volio u kući mu bio" Oštre osude ratnih veterana nakon izjave Bakira Izetbegovića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Bakir Izetbegović

Uz najooštriju osudu izjave Izetbegovića, borci veterani specijalnih jedinica VRS su istakli kako nisu za rat, a onome “ko rat volio u kući mu bio”.

Pročitajte još

– Ipak, poručujemo Izetbegoviću da ćemo opet braniti Republiku Srpsku i srpski narod i očekujemo, ako Bakir Izetbegović krene u rat, da krene prvi – navedeno je u saopštenju Koordinacije udruženja, koju čine Beli vukovi sa Pala, Garda Šekovići, Vukovi sa Drine iz Zvornika, Garda Panteri Bijeljina, Tobutski sokolovi iz Lopara, Mandini lavovi iz Ugljevika, te SPJ Peša iz Brčkog.

Oni su upitali Izetbegovića “zašto se u proteklom ratu krio u sefu Centralne banke BiH kod svog oca Alije Izetbegovića, zašto tada nije stao na čelo svog naroda i krenuo u rat ako je toliko hrabar”.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je za kanal O da ne može reći da neće biti rata i da bi “radije danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH”.

Prihvati notifikacije