Sport

"KOBI, U SRCU SI MI" Ovako je Novak odao počast NASTRADALOM košarkašu (VIDEO)

Novak Đoković je pred meč četvrtfinala Australijan opena protiv Miloša Raonića na poseban način odao počast tragično preminuloj legendi košarke, Kobiju Brajantu.

"KOBI, U SRCU SI MI" Ovako je Novak odao počast NASTRADALOM košarkašu (VIDEO)
FOTO: LEE JIN-MAN/AP/TANJUG

Đoković je, naime, na zagrijavanje izašao u posebnoj trenerci. Na njoj su bili vezom ispisani inicijali čuvenog sportiste koji je sa kćerkom Đianom (13) i još sedmoro osoba poginuo u padu helikoptera.

Ispod toga, bili je ispisano 8 i 24, jer je upravo u dresovima sa tim brojevima Brajant igrao za Los Anđeles Lejkerse sa kojima je pet puta bio NBA prvak i postavio brojne rekorde.

Podsjetimo, ovaj meč je prvi Novakov otkako je saznao da je njegov veliki prijatelj Slavni američki košarkaš nikada nije skrivao da “postoji sveto trojstvo tenisa”, baš kao ni činjenica da mu je Srbin najdraži, a Novak je, pomalo nestvarno, dan prije tragične smrti slavnog košarkaša, upravo o njemu i govorio prisjećajući se pomoći koje je od njega dobio dok je prolazio kroz mučan period zbog povrede lakta.

Kada je sabrao misli poslije početnog šoka, u slobodnom danu nakon što je nestvarnim izdanjem izborio četvrtfinale Australijan opena, najbolji srpski teniser je poručio da mu je veoma teško pala tragična smrt legendarnog košarkaša. Sada je uradio i nešto dodatno, izašao je da se zagrijeva u opremi na kojoj je vezom bilo ispisano podsjećanje na Brajanta.

(Blic)

Prihvati notifikacije