Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOBNA IGRA SUDBINE Porodica kralja folka ogorčena, Šaban poginuo zbog GREŠKE menadžera

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Porodica Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije sedam dana u blizini njemačkog grada Bilefelda, ogorčena je i ljuta na menadžera Sabita Derviševića što nije poslao vozača i automobil po pjevača da ga odveze do aerodroma kobnog jutra kada se dogodila nesreća.

Da je to uradio, kralja narodne muzike na aerodrom ne bi povezao klavijaturista Mirsad Kerić, koji je tragično nastradao. Dervišević je po usmenom dogovoru trebao osigurati prevoz Šauliću i nije bilo ni najmanje sumnje da će on to ispuniti. Međutim, to se nije desilo, pa je Kerić, koji inače živi u Ofenbahu, sjeo za volan svog “seata” kako Šaban ne bi zakasnio na let za Beograd.

– Sabit je, kao i mnogo puta do tada, organizovao Šabanov nastup u Njemačkoj i on je bio u obavezi da osigura avionske karte, smještaj u hotelu, automobil i vozača koji će ga odvesti od aerodroma do hotela i na mjesto gdje nastupa. Do sada je uvijek tako bilo. Kad god je tamo pjevao, na aerodromu ga je čekao neki veliki automobil koji mu je bio na raspolaganju sve dok boravi u Njemačkoj.

Foto: RAS Srbija

Međutim, 17. februara ujutro vozač i automobil jednostavno se nisu pojavili ispred hotela u kojem je Šaban odsjeo, pa je on morao probuditi Mirsada Kerića i zamoliti da ga on odveze na aerodrom da ne zakasni na let. Zbog toga je Šaban bio jako ljut, o čemu je u prvoj ispovijesti svjedočio i njegov kum Boban Stojadinović, koji je bio s njima dvojicom u hotelu, a potom i u automobilu kada se dogodila nesreća – kaže sagovornik Kurira blizak porodici poginulog pjevača.

Od momenta kada se dogodila nesreća, Sabit se više nije javio Šaulićima, s kojima je bio blizak jako dugo. Nije im izjavio čak ni saučešće povodom tragičnog događaja.

– On se uopšte nije oglašavao. To je iznenađujuće jer je decenijama sarađivao sa Gocom, a Šabana je uvijek nazivao prijateljem. Nije poslao čak ni poruku da izjavi saučešće. Ipak, došao je na Šabanovu sahranu, ali nisam vidio da je prišao porodici. Vjerovatno je čuo da su ogorčeni na njega jer nije ispoštovao dogovor – zaključio je sagovornik Kurira, dok je porodica Šaulić bila nedostupna za komentar.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO