Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Kolege Šabana Šaulića u šoku zbog pogibije pjevača: “Ogroman gubitak. Bio je dobar čovjek i nikome nije želio loše”

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Briza/RAS Srbija

Nakon vijesti o pogibiji pjevača Šabana Šaulića u Njemačkoj, njegove kolege sa estrade ne mogu da vjeruju da ga više nema, te ističu da je otišao ogroman talenat.

Upravo su mi javili da je moj Šaban poginuo. Ne mogu da vjerujem – kazao je za Halid Bešlić.

Najpoznatiji pjevač u BiH bio je potresen kada ga je Avaz nazvao nedugo nakon informacije da je u Njemačkoj u teškoj saobraćajnoj nesreći nastradao njegov prijatelj i kolega Šaban Šaulić.

– Suvišno je bilo šta reći. Bio je dobar čovjek i pjevač – rekao je Bešlić.

Osman Hadžić, pjevač narodne muzike, u šoku je nakon stravične vijesti o pogibiji Šabana Šaulića.

– Šta da kažem. U šoku sam. Ogroman gubitak. Čuo sam da se pijan čovjek  i bez vozačke dozvole zabio u njihov automobil. Izgubiše glavu tuđom krivicom. Naša najveća legenda. Ovo sve što mi pjevamo, on je počeo. Šabana više nema – rekao je Osman Hadžić.

Nakon vijesti da je poginuo Šaban Šaulić, vidno potresena, govorila je Šemsa Suljaković.

– Čula sam da ga nema više i ne mogu vjerovati. Jeza me ne prolazi otkad sam čula da nas je napustio naš dobri Šaban. Grozno se osjećam, ulazila sam nekoliko puta na portale ne bi li pročitala da je to bila lažna vijest, ali, nažalost, poginuo je. Bio je dobar čovjek i nikome nije želio loše, nadam se da će mu biti dobro i na onom svijetu – poručila je Suljaković.

Kolege kralja narodne muzike su neutješne.

– Ne znam šta da kažem, u šoku sam, pretužna sam. Cijela porodica i ja smo zanjemili, ovo je tragična vijest. Saučešće porodici Šaulić. Pjevač kao što je Šaban treba da počiva u “Aleji velikana” – rekla je Ceca za Kurir, koja je veoma potresena zbog smrti kolege.

Foto: Petar Marković/RAS Srbija

Lepa Brena, njen suprug Slobodan i sinovi oprostili su se od Šabana Šaulića, koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Njemačkoj.

– Odlaze oni najbolji. Među njima i Šaban. Od njega smo učili, s njim smo se družili, s njim sarađivali, pjevali i tugovali, njega smo voljeli i poštovali, od njega smo učili život… Vječna ti slava, dragi prijatelju – poručila je porodica Živojinović.

Foto: lepabrenaa/instagram/screenshot

Popularna pjevačica sevdalinki i folk pjesama Hanka Paldum duboko je ožalošćena viješću o smrti dragog kolege.

– Strašno. Bože, vidiš šta je život…Nikad se ne zna dokad je kome zapisano i kada mu je posljednji korak – rekla je Hanka Paldum.

Popularni srbijanski pjevač Željko Samardžić s nevjericom je primio ovu vijest.

– Otkad se pojavila vijest da je stradao Šaban Šaulić, nisam prestao razmišljati o našem poslu, njemu, sebi i svim drugim kolegama. Smrt velike legende je kao udar groma. Ni kriv ni dužan, stradao je. Ostaće pjesme da govore o njemu, kao i dobrota koju je širio. Šabane moj, neka ti je laka zemlja – poručio je Samardžić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO