Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOLOVOZ VLAŽAN, VIDLJIVOST SMANJENA Vozači, ne brzajte, posebnu pažnju obratite na OVIM DIONICAMA

Društvo
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno uz rijeke Savu, Lašvu, Vrbas, Bosnu, Drinu i Spreču.

Na dionicama gdje ima magle i kolovoz je vlažan, te se savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 4.30. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila –Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo auto-put A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever – Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo – Kladanj -Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-17 Doljani – Metković i M-5 Lanište -Ključ.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka, na auto-putu A-1 Zvirovići-Bijača, večeras od 21 sat do sutra (18.10.) do 1 sat za saobraćaj će biti zatvoren smjer Zvirovići-Bijača, dok će od jedan do pet sati biti zatvoren smjer Bijača – Zvirovići.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na poligonu “Manjača”, danas (17.10.) od osam sati do 18 časova doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-441 Banjaluka -Čađavica, na dionici Kola – Stričići.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO