Društvo

KOLOVOZI KLIZAVI, NA GRANICAMA ČEKANJA POLA SATA Vozači, prilagodite vožnju uslovima na putu

Zbog nestabilnih vremenskih prlika mogući su nailasci na mokar i klizav kolovoz, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

KOLOVOZI KLIZAVI, NA GRANICAMA ČEKANJA POLA SATA Vozači, prilagodite vožnju uslovima na putu
FOTO: TANJA VUKOMANOVIĆ/RAS SRBIJA

Pažnju se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Zenica Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet sati do 21 čas. U vremenu od 21 čas do 00:30 vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo, navodi se u izvještaju BIHAMK.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od osam sati do 16 časova obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Avaz)