Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOLOVOZI KLIZAVI, NA GRANICAMA ČEKANJA POLA SATA Vozači, prilagodite vožnju uslovima na putu

Društvo
Autor:

Foto: Tanja Vukomanović/RAS Srbija

Zbog nestabilnih vremenskih prlika mogući su nailasci na mokar i klizav kolovoz, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Pažnju se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet sati do 21 čas. U vremenu od 21 čas do 00:30 vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo, navodi se u izvještaju BIHAMK.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od osam sati do 16 časova obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO