Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOMANDANTI OVK DANAS U HAGU Ljuštaku i Mustafa stižu pred specijalni sud, angažovan Džefri Najs

Politika
Autor:

Foto: Rekmo de Vall/EPA

Bivši komandanti tzv. OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa danas putuju u Hag, gdje će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu.

Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs braniće bivšeg komandanta OVK Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu, prenosi prištinski Ekspres.

Ljuštaku je potvrdio da je angažovao Džefrija Najsa, britanskog pravnika za kojeg je prištinska štampa pisala da ga je tadašnji premijer Hašim Tači angažovao da pripremi odbranu bivših članova tzv. OVK, ali da je saradnja prekinuta zbog duga.

Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa sutra će redovnom avionskom linijom otputovati u Hag, rekao je advokat Arijanit Koci za sajt prištinske Kohe, prenosi RTS.

– Sutra ću zajedno sa svojim klijentima Samijem Ljuštakom i Rustemom Mustafom otputovati u Hag. Odletećemo redovnom linijom, a ne privatnom kako je ranije objavljeno – rekao je Koci juče.

Ljuštaku i Mustafa su jedni od bivših vođa tzv. OVK koji su dobili poziv Specijalnog suda.

Troškove za osumnjičene zločince OVK plaćaju prištinske vlasti, a za osuđene Specijalni sud

Gazeta Blic objavila je tvrdnje poslanika Inicijative za Kosovo Miljajima Zeke da je u Prištinu stigao poziv i za predsjednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija, ali da ne zna da li ga je Veselji primio.

Ove navode nisu komentarisali ni u Veseljijevom kabinetu, ni u stranci DPK.

Zeka, takođe, kaže da poziv može da očekuje i kosovski predsjednik Hašim Tači, te da je on već angažovao advokate. Tvrdi da je Tači dva ili tri puta imao kontakte sa predstavnicima ovog suda.

(RTS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO