Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOMPLETNA KONTROLA Zabrana prodaje robe na Kosovu i Metohiji bez specijalnih DOZVOLA

Biznis
Autor:

Foto: Tanjug

Vlasti samoproglašenog Kosova naredile su danas tržišnoj inspekciji da hitno izvrši kompletnu kontrolu tržišta kako bi spriječili dopremanje robe iz BiH i centralne Srbije preko dobavljača iz drugih zemalja i time onemogućili da ta roba bude izložena na rafovima pod oznakom druge države.

Naredba, koju je izdao ministar trgovine samoproglašenog Kosova Endrit Šalja, odnosi se na zabranu prodaje robe bez carinske, sanitarne i fitosanitarne dozvole u zavisnosti od vrste robe.

– Zakonska je i ustavna obaveza da se zaustavi bilo koja vrsta krijumčarenja, da se zaplijeni bilo koji proizvod za koji nije dokazano porijeklo proizvodnje i da se na taj način odbrani tržište Kosova od krijumčara i ilegalnog snabdijevanja – saopšteno je iz kabineta ministra trgovine samoproglašenog Kosova.

Šalja je pozvao sve privredne subjekte na Kosovu i Metohiji da tržište snabdijevaju isključivo proizvodima koji su prošli sve carinske, sanitarne i fitosanitarne procedure, a u suprotnom će, kako je saopšteno, trpjeti sankcije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO