Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Komšić: Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić govoreći na predavanju o temi „Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?“ u organizaciji Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije, kazao je da su za BiH NATO i Evropska unija sigurna luka.

– Ključno je da dobijemo kandidatski status, jer ako to sada propustimo, idu EU izbori, ko zna kakav će biti odnos političkih snaga, kakva će atmosfera biti u EU. Nemojte da propustimo priliku kada je u pitanju NATO i EU – kazao je Komšić, prenosi N1.

Foto: N1

Govoreći o Bosni i Hercegovini, Komšić je poručio da Bosne i Hercegovina nikada neće nestati.

– BiH će uvijek opstati, uvijek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od susjeda, vođen od strane naših susjeda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, možete se i drugačije reći, molim vas prestanite nam pomagati – naveo je član Predsjedništva BiH.

– Ne treba meni Vučić objašnjavati kakav je Milorad Dodik. Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo. Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem u ime BiH i u ime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susjedima – poručio je Komšić.

Naveo je da je racionalno rješenje za BiH člnastvo u EU i NATO i da bi logično bilo da se tim stvarima posvetimo.

– Ono što sam ja naučio u svom relativnom dugom životnom vijeku, ono što sam imao prilike da naučim iz istorije, kada je je riječ u BiH, vjerovali ili i ne, BiH je jača i od nas samih ovakih kakvi smo. Treba odustati od tih suludih pokušaja da se BiH podijeli. Ne možete nas pobijediti, uvijek nas ima više koji ćemo je braniti sve do zadnjeg – kazao je Komšić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO