Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ IZMIŠLJAJU” Dodik ističe da MAP nije uslov za formiranje Savjeta ministara

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su zvaničnici iz zemalja koje jesu i koje nisu članice NATO rekli da MAP nije uslov za formiranje Savjeta ministara, te da su trvrdnje hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva o tome, izmišljanje i izigravanje javnosti.

– Ono što oni kažu više govori o njima nego o meni. Reći da su MAP i NATO uslovi za formiranje Savjeta ministara je izmišljanje i izigravanje javnosti jer su i zvaničnici zemalja koje nisu članice NATO, a i onih koje to jesu, rekli da MAP nije uslov za formiranje Savjeta ministara. To je rekao i predsjednik Turske koji je pozvao da Savjet ministara bude formiran što prije – naveo je Dodik.

Ocijenio je neprimjerenim da mu, kako kaže, hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović drže bilo kakva predavanja.

Govoreći o formiranju Savjeta ministara, Dodik, koji je i lider SNSD, rekao je za Glas Srpske da su spremni da odmah zakažu sjednicu i da taj proces krene bez ikakvih uslovljavanja.

– Samo neka kažu kada su spremni na taj potez, a te njihove žalbe koje pominju neka ostave za sebe – kazao je Dodik koji je ranije isticao da je jedini kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara kadar SNSD Zoran Tegeltija i da niko nema ništa protiv tog prijedloga.

Prema saznanjima ovog lista, Savjet ministara u tehničkom mandatu neće više zasjedati jer hrvatski ministri neće da dolaze na sednice.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO