Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Komšić uoči sjednice: Teško bi našli osobu koja bi bila srećnija od mene ako bismo se dogovorili

Politika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva BiH kada će se raspravljati o usvajanju Godišnjeg nacionalnog plana za NATO (ANP), a na vanrednoj sjednici o mandataru za Savjeta ministara, predsjedavajući Željko Komšić  je kazao da bi teško našli sretniju osobu od njega ako se dogovore.

– Čini mi se da bi teško našli osobu koja bi bila srećnija od mene ako bismo uspjeli postići dogovor oko ANP  i oko mandatara. To bi onda bila pobjeda za sve nas bez obzira na politička uvjerenja – rekao je Komšić za Klix.

Obje sjednice, i ona redovna o ANP i vanredna o mandataru za Savjeta ministara biće održane. Različite poruke su poslali prethodnih nekoliko dana politički lideri. Dodik ističe da neće glasati za ANP, dok Izetbegović i Džaferović šalju poruke optimizma.

– A dogovor bi sigurno pozitivno odjeknuo ne samo u BiH nego u cijeloj regiji. Takav dogovor bi pozdravili i svi relevantni međunarodni faktori i vlade prijateljskih zemalja –  smatra Komšić.

Rok koji su lideri SDA, SNSD i HDZ postavili u sporazumu za formiranje vlasti stiče 5. septembra, ipak, već sutra će se mnogo toga znati. Predsjedništvo sutra može usvojiti i određenu odluku kojom bi eventualno kupili dodatno vrijeme za pronalazak rješenja ili definitvno “zakovati” trenutne političke pozicije, zbog čega bi ispaštali samo građani ove zemlje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO