Hronika

Komšije TUGUJU ZA MIRJANOM (51): Mještani u šoku poslije tragedije u kojoj je muž čekićem ubio suprugu

Dan poslije nezapamćene porodične tragedije koja se u noći između ponedjeljka i utorka dogodila u Makrešanima nadomak Kruševca kada je Srđan Milosavljević (51) sa više udaraca čekićem u glavu brutalno usmrtio svoju suprugu Mirjanu (45), meštani ovog mirnog sela, iskreno tugujući za svojom tragično nastadalom komšinicom, i dalje su u šoku.

Komšije TUGUJU ZA MIRJANOM (51): Mještani u šoku poslije tragedije u kojoj je muž čekićem ubio suprugu
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

O motivima ovog svirepog zločina koji je uznemirio čitav ovaj kraj i dalje se samo nagađa. O Mirjani komšije i prijatelji imaju samo lijepe riječi, dok o njenom suprugu Srđanu ne žele previše da govore.

Pročitajte još

– Volio je Srđan da popije to zna cijelo selo, a onda je u napadu ljubomore često nasrtao na Mirjanu, i verbalno i fizički. Priča se da je imao psihičkih problema nakon povratka sa ratišta u Hrvatskoj gde je bio kao tenkista. I pored svega, teško mi je da povjerujem da je svoju suprugu ubio na ovako brutalan način – kaže jedan mještanin uz molbu da mu ne pominjemo ime.

Zločin se u porodičnoj kući Milosavljevića, podsjećamo, dogodio nakon Mirjaninog povratka iz druge smjene u fabrici u kojoj je zaposlena. Uslijedila je žestoka svađa sa Srđanom koji je bio u alkoholisanom stanju. On je, kako se sumnja, Mirjanu najpre gađao staklenom pikslom, a potom je nekoliko puta udario čekićem u glavu. Nesrećna žena na mjestu je preminula, a Srđan je iz kuće pobjegao u nepoznatom pravcu. Nakon što je uhapšen i nakon što je policija pronašla čekić kojim je počinjeno ubistvo, Srđan je, kako saznaju Novosti, priznao zliočin.

– Sve što bih vam rekla više nema smisla. Iskreno mi je žao Mirjane, bila je baš dobra i vrijedna žena. Svako će vam to u selu potvrditi – karatko kaže jedna komšinica.

Poslije saslušanja sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu odredio je Srđanu Milosavljeviću, osumnjičenom za krivično djelo ubistvo, pritvor do 30 dana.

Prihvati notifikacije