Regioni

KOMUNALAC U AKCIJI Poziv građanima da ZBOG BUDUĆIH GENERACIJA prijave zagađivače životne sredine

Akcionarsko društvo “Komunalac” Bijeljina pozvalo je građane da vode računa o smanjivanju zagađenja u životnoj sredini radi budućih generacija i da nesavjesne građani prijave Odjeljenju komunalne policije.

KOMUNALAC U AKCIJI Poziv građanima da ZBOG BUDUĆIH GENERACIJA prijave zagađivače životne sredine
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA

Ističući da nesavjesni građani ne brinu o zaštiti okoline, direktor ovog preduzeća Milenko Vićanović rekao je Srni da niko nema pravo da baca otpad u kanal, na livadu, u park ili bilo gdje drugo gdje to nije predviđeno.

Niko nema pravo da gomila otpad oko kontejnera i tako stvara nelegalne divlje deponije – istakao je Vićanović i pozvao građane da nabave dovoljan broj posuda za komunalni otpad koje su tipizirane i namijenjene za tu svrhu, te da iznose otpad redovno i uredno.

On je naglasio da je jako bitno zatvoriti kontejner nakon bacanja otpada jer se tako ne šire neprijatni mirisi, niti se može napuniti kišnicom zbog čega smrad bude još veći i propadanje posude brže.

– Postoje građani koji otpad bacaju pored kontejnera i kanti, u tankim najlonskim i papirnim kesama koje se vrlo brzo raspadnu ili prospu. Oni postupaju nesavjesno, ali najčešće nenamjerno –  ističe Vićanović.

On je objasnio da radnici AD “Komunalac” Bijeljina dolaze po taj otpad i kada je temperatura vazduha minus 20 i kada je u plusu 40 stepeni Celzijusovih i da mogu ozbiljno da se povrede zbog neadekvatne i preteške posude “limeno bure, plastične kace) ili od otpada, poput stakla.

Radi dobrobiti svih građana, radnika AD “Komunalac”! Bijeljina i budućih generacija, Vićanović je uputio poziv svima da paze na svoje okruženje, te zahvalio savjesnim ljudima na saradnji i želji da grad Bijeljina bude ljepši i čistiji.