Društvo

Kon o POVEĆANJU broja zaraženih: Moguće uvođenje OBAVEZNOG KARANTINA pri ulasku u Srbiju

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da postoji mogućnost da sa daljim smirivanjem situacije sa korona virusom u Srbiji bude uvedena obavezna samoizolacija od 14 dana za one koji budu ulazili u našu zemlju, ali da to pitanje još nije aktuelno.

Kon o POVEĆANJU broja zaraženih: Moguće uvođenje OBAVEZNOG KARANTINA pri ulasku u Srbiju
FOTO: NENAD PAVLOVIĆ/RAS SRBIJA

Na pitanje novinara da li se razmatralo uvođenje novih mjera kako bi se sprečio “uvoz” novih slučajeva korone u našu zemlju, Kon je rekao da, ipak, ne vjeruje da će biti uvedeno obavezno testiranje.

Napominje da i sada postoji kontrola i zdravstveno upozorenje da se oni koji ulaze u Srbiju sa nekim tegobama jave kako bi se ispitali.

Kon kaže da smo nažalost u situaciji da je učestalnost korone veća kod nas nego u zemljama odakle nam sada ljudi dolaze.

– Tako da to pitanje postaje aktuelno sa smirivanjem situacije. I o tome će biti ponovo riječi, ali za sada je ovakva situacija. Pretpostavljam da će biti manje vjerovatno da se uvede testiranje, ali što se tiče samoizolacije, nije nemoguće da se uvede u narednom periodu kako se situacija bude dalje smirivala – naveo je Kon.