Društvo

KONAČNO POZITIVNE VIJESTI U Višegradu bez novozaraženih, u Bratuncu broj oboljelih se smanjuje

Iz Bratunca i Višegrada dolaze lijepe vijesti, a kako navode iz ovih lokalnih zajednica broj oboljelih od virusa se smnjuje.

KONAČNO POZITIVNE VIJESTI U Višegradu bez novozaraženih, u Bratuncu broj oboljelih se smanjuje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Štab za vanredne situacije opštine Bratunac konstatovao je danas da se na području ove lokalne zajednice smanjuje broj zaraženih virusom korona, a prema podacima iz Doma zdravlja, trenutno je registrovano osam osoba pozitivnih na ovaj virus.

Članovi Štaba su upoznati da je u Bratuncu od početka epidemije do danas registrovano ukupno 50 osoba zaraženih virusom korona, te da se u kućnoj izolaciji trenutno nalazi 20 osoba, koje poštuju mjeru nadzora, koja im je određena.

Štab je podsjetio da je na prethodnoj sjednici donesena odluka da se odgode sve manifestacije u avgustu, kao i tradicionalni vašar koji se održava na dan Svetih mučenika Makaveja.

Zbog toga će večeras i sutra biti pojačana kontrola poštovanja radnog vremena u ugostiteljskim objektima, koje je određeno do 23.00 časa, kao i poštovanje ranije donesenih mjera zaštite od virusa korona u tim objektima.

Na sjednici je potvrđeno da se na području opštine Bratunac redovno vrši kontrola svih javnih površina, kao i objekata ustanova i preduzeća.

U Višegradu je slična situacija, ni u ovom gradu nema novozaraženih virusom korona, a broj aktivnih slučajeva je 12, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović.

Ona je navela da je na bolničkom liječenju u Univerzitetkoj bolnici Foča osam lica, dok je u kućnoj izolaciji 21 osoba.

– Epidemiološka situacija je zadovoljavajuća i neophodno je poštovanje svih mjera koje su propisali republički i opštinski štabovi, a to su fizička distanca, nošenje zaštitne opreme i održavanje higijene ruku – istakla je Đurovićeva.