Iz našeg ugla

Konačno pristup koji ohrabruje 

Konačno su fudbaleri Srbije odigrali jednu mušku utakmicu, pokazali kako se bori za nacionalni dres i uprkos porazu od Engleske izazvali pozitivne reakcije javnosti. 

DRAGIŠA POPOVIĆ NOVINAR
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Džud Belingem srušio je Orlove na prvom meču Eura, ali osim tog pogotka Gordi Albion nije pokazao da je bio bolji u ovom susretu, zahvaljujući prije svega besprijekornoj disciplini svih linija reprezentacije Srbije. 

Znao je selektor Dragan Stojković Piksi da nas negativno iznenadi, da se taktički izgubi i nelogičnim rješenjima upropasti potencijal ove ekipe, a u nedelju uveče opet nas je iznenadio, ali ovaj put u pozitivnom svjetlu.

Istrčala je Srbija u Gelzenkirhenu sa dva napadača, a takav potez činio se kao pucanj u sopstvena koljena. Euforija kao da nije postojala, komentari su uglavnom bili negativni sa predikcijama da će onakav tim Engleske bez problema Srbiji spakovati pet komada.

Izgleda da je samo strah pobijedio Piksijeve pulene. Bojažljivo su ušli u utakmicu oni od kojih se očekivalo najviše, koji su najveći teret ove utakmice nosili na svojim leđima. Upravo to breme bilo je preveliko za srpske veziste Nemanju Gudelja i Sašu Lukića u 13. minutu. Nisu uspjeli da na vrijeme zatvore Džuda Belingema, koji je lukavo iskoristio fizičku nadmoć nad Andrijom Živkovićem.

Pročitajte još

Taj trenutak nepažnje vezista Srbije bio je jedini na ovoj utakmici, ali nažalost ispostavilo se i koban. I kada su svi mislili sa će se obistiniti crne slutnje i da će Englezi potopiti Srbiju nakon rane prednosti, ipak, Orlovi su osjetili da mogu da se nadigravaju sa Ostrvljanima. Osjetili su to i navijači na stadion, a osjetili smo to i mi kraj malih ekrana, ali izgleda da je malo nedostajalo za prvo veliko iznenađenje Eura.

Mnogo puta  je na udaru kritika bila odbrana Srbije, najčešće s razlogom, ali je ovaj put bedem pred golom Orlova maltretirao Zlatnu kopačku Evrope, dozvolivši Hariju Kejnu samo jedan udarac čitave večeri. 

Pokazali su Piksijevi asovi kako se bori za nacionalni dres. Ovakav poraz dokaz je da su na pravom putu da ostvare zacrtani cilj i konačno obraduju sve navijače koji dugo čekaju na iskorak. Vreme je da zasijate u najboljem svjetlu. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu