Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KONELJANO SVJETSKI KLUPSKI ŠAMPION Sjajna Boškovićeva nedovoljna za trijumf Ezаčibašija

Sport
Autor:

Foto: OSS

Italijanski Imoko Volej Koneljano je klupski prvak svijeta. Koneljano je danas u finalu Sjvetskog klupskog prvenstva 2019. u konkurenciji odbojkašica, u Šaoksingu, pobijedio turski Ezačibaši Vitra Istanbul sa 3:1 (22:25, 25:14, 25:19, 25:21).

Tijana Bošković je bila najefikasnija u Ezačibašiju sa 24 poena (1 blok, 2 asa), dok je Paola Egonu za Koneljano osvojila 33 poena (1 blok, 3 asa). Egonu je proglašena za najbolju igračicu (MVP) turnira.

U meču za treće mjesto Vakfibank je pobijedio Novaru sa 3:0 (26:24, 25:23, 25:21). U dresu Vakfibanka Milena Rašić je osvojila 3 poena (2 bloka), baš kao i Maja Ognjenović (3 poena iz napada). Jovana Brakočević je bila najefikasnija u Novari sa 14 poena (1 blok), a Stefana Veljković nije igrala zbog povrede.

Vakfibank Istanbul iz Turske je 3 puta bio pobjednik Svjetskog klupskog prvenstva u konkurenciji odbojkašica. Ezačibaši Vitra Istanbul iz Turske je osvojio dvije titule, a po jednu titulu su osvojili ruski Dinamo Kazanj, azerbejdžanska Rabita Baku, turski Fenerbahče Istanbul, italijanski Il Mesađero Ravena i Imoko Volej Koneljano, kao i brazilski Solis Nestle, Leite Moka Sao Paulo i Sadia Sao Paulo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO