Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Konjić: Salihović je već saslušan i očekujemo da ĆEMO POBIJEDITI

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/ RAS Srbija

Goran Salihović

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Gorana Salihovića u kojoj ga tereti za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja u vezi s krivičnim djelom pribavljanja imovinske koristi u iznosu koji prelazi 50.000 KM.

Njegov advokat Rifat Konjić rekao je kako je Salihović već saslušan o svim okolnostima, ali da optužnicu još nisu dobili.

– U optužnici ne može biti nikakva radnja o kojoj nije saslušan i za njih smo dali odbranu. Mi smo veliki optimisti i očekujemo da ćemo, fudbalskim rječnikom, pobijediti kao i prošli put. Neka Tužilaštvo radi svoj posao, mi ćemo svoj – rekao je Konjić za Klix.ba.

U ranijem postpuku Kancelarija disciplinskog tužioca teretila je Salihovića da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku te da je omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene i da se miješao u postupanje sudija ili tužilaca.

Teretio se i za namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, unapređenjem i napredovanjem u službi ili bilo kojim drugim oblastima koje su u nadležnosti VSTS, te da je svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužilaštva BiH.

S funkcije glavnog tužioca Tužilaštva BiH zvanično je smijenjen 15. novembra prošle godine kada je Drugostepena disciplinska komisija VSTS odbila žalbe tužioca i tuženog.

S funkcije glavnog tužioca suspendovan je u spetembru 2016. godine. Ostao je na poziciji tužioca Tužilaštva BiH.

Nova optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO