Hronika

"KONTIĆA NIKO NE ŠTITI" Stefanović poručuje da su originalni SNIMCI PREBIJANJA MLADIĆA u policiji

Postoje originalni snimci prebijanja mladića u Novom Sadu i u policiji i u tužilaštvu, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i navodi da niko nije štitio Ivana Kontića, osumnjičenog za prebijanje.

"KONTIĆA NIKO NE ŠTITI" Stefanović poručuje da su originalni SNIMCI PREBIJANJA MLADIĆA u policiji
FOTO: TWITTER/SCREENSHOT

Povodom tvrdnji Marinike Tepić da policija nema taj snimak i da se u tom slučaju nije pravovremeno reagovalo, Stefanović je na TV Pink rekao da se iznose lažni podaci sa ciljem da se poljulja policija, da se kaže nešto loše protiv Aleksandra Vučića i MUP iz politikantskih razloga.

– Toliki je broj besmislica i laži koje se iznose svakog dana. Da li to treba demantovati svaki dan? Pokažete i pružite dokaze i podatke i sutra ide slijedeća laž – rekao je Stefanović.

Naveo je da je sva procedura u vezi sa tim slučajem urađena u skadu sa onim što je tužilaštvo naložilo policiji.

– Da li je bilo u propusta u radu policije i tužilaštva? Da li nisu dovoljno brzo radili? To će provjeriti Sektor unutrašnje kontrole što se tiče policijskog dijela posla, tužilatvo svoj dio, ali nema govora da policija nije postupala – kaže Stefanović, prenosi Blic.

Ministar je rekao da se prebijanje dogodilo oko pola jedan noću, sutradan u 11 sati je prijavljen slučaj i da je poliicija, kada je dobila saznanja i izvještaj ljekara o povredama, odmah obavjestila tužilaštvo.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA
Ivan Kontić

Naveo je da tu bilo nekih nedoumica i da je insistirao da se izjasne ljudi iz policije koji su postupali te noći, da se polografski testiraju, da se provjere telefonski podaci da li su pozivali u to vrijeme tužilaštvo, koliko su trajali razgovorili.

– Ono što sam vidio do sada, sve je urađeno u skladu sa propisima. Da li je to trebalo da bude brže, da li je trebalo da bude drugačije, neka utvrdi Sektor unutrašnje kontrole – rekao je Stefanović.

Povodom tvrdnji Marinike Tepić o zaškavanju tog slučaja i njenih napada na porodicu Aleksandra Vučića, Stefanović je rekao da je Kontić u statusu osumnjičenog i da za to ima da odgovara.

– Niti ga ko štiti, niti ko bilo šta interveniše za njega, niti nas interesuje da ga na bilo koji način sačuvamo. Interesuje nas da dođe pred lice pravde u Srbiju da odgovara – rekao je ministar.

Naveo je da se za osumnjičenim traga u saradnji sa svim regionalnim policijama.

– Naći ćemo ga, biće nađen, ne treba ni on niti bilo ko da misli da nećemo otkriti gdje je, i tog čovjeka ćemo privesti pred lice pravde i pred sudom će imati priliku da odgovara – rekao je Stefanović.

Naveo je da su napadi na porodicu Vučić postali šablon i da je riječ o besmislenim monstruozno konstruisanim lažima koje služe samo da se napadne i Aleksandar Vučić i država.

– Zašto je kriv Andrej Vučić? Ako je i bilo propusta u radu, uzmimo da je i bilo propusta u radu policije i tužilaštva, zašto je tu kriv Andrej Vučić? Kakve to veze ima s tim čovjekom – rekao je Stefanović.