Gradovi

“KORISTI RESURSE ZA LIČNU PROMOCIJU” Mitrović tvrdi da gradonačelnik Petrović djeluje destruktivno po grad

Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Milenko Mitrović izjavio je danas da gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović djeluje destruktivno po grad uzurpirajući resurse uprave isključivo u svrhu svoje lične promocije.

“KORISTI RESURSE ZA LIČNU PROMOCIJU” Mitrović tvrdi da gradonačelnik Petrović djeluje destruktivno po grad
FOTO: SRNA

Mitrović navodi da dijeli ovu bojazan na koju duže vrijeme građane upozorava dio političke javnosti, te da jučerašnje saopštenje u kojem Petrović vrijeđa odbornike i funkcionere Skupštine grada otvara pitanje da li je njegov lični cilj da medijskim istupima napravi podjele među građanima i da odbornike skupštinske većine sukobi sa građanima i okrivi za svoje lične neuspjehe.

– Prvih 100 dana rada gradonačelnik uglavnom nije utrošio na korist grada, nego na sopstvenu promociju i promociju političke opcije kojoj pripada – ocjenjuje Mitrović i izražava bojazan da Petrović neodgovornim ponašanjem vraća Bijeljinu više koraka unazad, radi podizanja sopstvenog i rejtinga stranke koja ga je kandidovala u pripremi kampanje za opšte izbore 2022. godine.

Pročitajte još

On ističe da Petrović povlačenjem Prijedloga budžeta grada za ovu godinu dovodi u realnu opasnost dalji napredak Bijeljine, dinamiku realizacije kapitalnih projekata i dugoročno stabilno funkcionisanje javnih ustanova, udruženja, sportskih klubova, kao i socijalnih davanja, saopšteno je iz Pokreta za Bijeljinu, na čijem je čelu Mitrović.

– Uvjeren sam da građani Bijeljine prepoznaju rad svakog od nosilaca odgovornih funkcija i da neće dozvoliti nikome da uzurpacijom bilo kog dijela vlasti skrene grad sa puta napretka, da će svojim uticajem spriječiti djelovanje koje za rezultat može imati usporavanje ili blokiranje daljeg napretka Bijeljine – ističe Mitrović.

On kaže da je samo dogovor svih političkih snaga i zajedničko djelovanje u interesu naroda i, uz aktivnu narodnu korekciju, način da se napreduje i gradi Bijeljina i Republika Srpska kao moderne, samoodržive, jake i stabilne zajednice, sposobne da odgovorno kreiraju sopstvenu budućnost.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Ljubiša Petrović

– Svi koji su trajno opredjeljeni za stvaranje uslova za bolji život svih građana Semberije i dalje iskreno žele da se održi dinamika realizacije krupnih infrastrukturnih projekata, da grad bude lider u regionu i jedan od snažnih stubova Republike Srpske, bez ikakvih političkih kalkulacija – navodi Mitrović.

Uz podsjećanje da je juče izdato saopštenje nepoznatog autora potpisano u ime Gradske uprave u kojem se odbornici i funkcioneri Skupštine grada Bijeljina nazivaju osobama bez obraza i karaktera, bez morala, časti i poštenja, Mitrović ocjenjuje da ovakvo saopštenje izaziva zgražanje i pitanje ko trenutno vodi Gradsku upravu Bijeljine.

– Funkcionerski je neodgovorno, politički je neozbiljno da se nakon reakcije predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada gradonačelnik Petrović prvo javno, na sjednici Skupštine pred odbornicima ogradi od tog dijela saopštenja, a da se potom, preko noći, potpis Gradske uprave ispod teksta na portalima zamijeni potpisom gradonačelnika – ističe Mitrović.