Hronika

KORONA GA KOŠTALA GLAVE Srpski narko-bos likvidiran dok je bio u SAMOIZOLACIJI

Sumnja se da je u Srbina, koji je važio za jednog od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela, pucao Hoze Visent Rivera, koji je potom i sam likvidiran.

KORONA GA KOŠTALA GLAVE Srpski narko-bos likvidiran dok je bio u SAMOIZOLACIJI
FOTO: SHAWN THEW/EPA

Dejan Stanimirović (45), zvani Markos, za kojim je tragao Evropol zbog sumnje da je švercovao drogu u Nemačku i Španiju, ubijen je u srijedu u gradiću Gvamal u Kolumbiji.

Korona spriječila put

Kako prenose mediji, Stanimirović je bio jedan od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela u Evropi. Istražitelji su najprije sumnjali da je on nastradao tokom igre ruskog ruleta u kući šefa bivše paravojne formacije i narko-bosa Hozea Visenta Rivere, zvanog Vojnik. Međutim, istraga je ubrzo promijenila pravac.

Tražili ga širom evrope

Dejan Stanimirović Markos navodno je bio jedan od najtraženijih Srba u Evropi.

Evropol ga je sumnjičio da je pripadnik Balkanskog kartela koji švercuje drogu iz Južne Amerike u Evropu. U Portugalu se vodi postupak protiv njega zbog 3,5 tona hašiša. Takođe, prije desetak godina Nemačka i Španija istraživale su ga zbog sumnje da je finansirao pošiljku kokaina namijenjenu Evropi – preneli su kolumbijski mediji.

– Stanimirović, za kojim je na snazi bila potjernica zbog trgovine drogom, u Kolumbiju je ušao 16. februara iz Ekvadora. Namjeravao je da se vrati u Evropu, ali kako su aerodromi širom Evrope zatvoreni zbog koronavirusa, a i u Kolumbiji je na snazi mjera samoizolacije, ostao je u kući Rivere i iz nje nije izlazio 15 dana – otkrili su izvori iz istrage, piše Kurir.

Ubili policajce

Policajci su se potom vratili do kuće u blizini koje je Stanimirović pronađen.

– Vojnik i ljudi koji rade za njega najvjerovatnije su vidjeli naoružane ljude, prema tvrdnjama kasnije uhapšenih, pomislili su da su to saradnici Stanimirovića. Tada su iz kuće zapucali na njih. U vatrenom obračunu ubijen je Vojnik, kao i dvojica policajaca – ispričali su oni.