Politika

KORONA UTICALA NA GLASANJE Todorović objasnio zbog čega nije podržao zaključke SNSD

Srđan Todorović bio je jedini poslanik Socijalističke partije Petra Đokića koji danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske uopšte nije glasao za zaključke SNSD u vezi sa zabranom gradnje malih hidroelektrana.

KORONA UTICALA NA GLASANJE Todorović objasnio zbog čega nije podržao zaključke SNSD
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Istina, njegov glas ništa bitno ne bi promijenio jer ni poslanici SPS i Demos nisu glasali za ove zaključke, dok NDP nije ni došao, ali je sve to izazvalo komešanje u vladajućoj koaliciji i brojna pitanja bez odgovora.

Todorović za Srpskainfo objašnjava da nije glasao isključivo iz tehničkih razloga i da nema ništa protiv zaključka koje je predložio Klub SNSD.

U Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, čiji sam direktor, juče su konstatovali da je jedna od zaposlenih pozitivna na virus korona. Od jutros se trudim da petoro ljudi koji sa njom rade u kancelariji budu testirani što prije na UKC RS. U trenutku glasanja bio sam na vezi sa njima, bio sam potpuno isključen zbog tog problema, kao da nisam bio prisutan u skupštini. Tek kada je završeno glasanje vidio sam da nešto nije usvojeno. Zaključke SNSD podržavam, oni su apsolutno na liniji mojih stavova i uvjerenja. Žao mi je zbog ovog tehničkog propusta – kaže Todorović.

Iz listinga glasanja može se vidjeti da su zaključci SNSD dobili 40 glasova, odnosno da su dva glasa nedostajala da prođu. Od poslanika vladajuće koalicije, u sali su bili prisutni, a nisu glasali Andrea Dorić, Goran Selak, Maksim Skoko, Nedeljko Čubrilović, Savo Vulić, Spomenka Stevanović, Spomenko Stojanović i Srđan Todorović. Prisutni opozicionari su bili uzdržani ili su se i oni uzdržali od glasanja.

– Izgleda smo dirnuli u osinje gnijezdo. Prvi put bez dogovora, dio koalicije glasao protiv naših zaključaka. Moratorijum na izgradnju malih hidroelektrana. Neki poslanici imaju drugačije interese od građana kada je u pitanju zaštita naših rijeka. Istrajaćemo na ovim zaključcima – napisao je na Tviteru šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić. On je ranije za Srpskainfo rekao da razumije glasanje poslanika Demos, jer su oni imali svoje zaključke, ali da je iznenađen glasanjem SPS.