Gradovi

KORONA VIRUS NE MIRUJE U kovid bolnici u Bijeljini 40 pacijenata, pet na ventilatoru

U kovid bolnici u Bijeljini hospitalizovano je 40 pacijenata, od kojih je petoro na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a većina ostalih na stalnoj kiseoničkoj terapiji, saopšteno je iz bijeljinske Bolnice “Sveti Vračevi”.

KORONA VIRUS NE MIRUJE U kovid bolnici u Bijeljini 40 pacijenata, pet na ventilatoru
FOTO: S.R. MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Na sastanku Kriznog štaba bolnice istaknuto je da je situacija u kovid bolnici i dalje veoma teška, dok je epidemiološka situacija u Bijeljini ozbiljna.

U Bijeljini je u protekla 24 časa preminuo muškarac srednje životne dobi sa komorbiditetima i teškim oblikom pneumonije.

Iz Bolnice naglašavaju je neophodno da građani shvate da je u ovom momentu najvažnije da se pridržavaju svih propisanih obavezujućih mjera i da poštuju sve preporučene mjere.

Apelujemo da građani budu društveno odgovorni, što podrazumijeva da nose maske u zatvorenom prostoru, da ih koriste i na otvorenom prostoru, ukoliko ne postoji mogućnost za fizičku distancu od dva metra, da što češće peru i dezinfikuju ruke, pojačaju ličnu higijenu, redovno provjetravaju prostor u kom borave i izbjegavaju masovna okupljanja – navode iz Bolnice.

Iz bijeljinske Bolnice “Sveti Vračevi” upozoravaju da od odgovornosti svakog pojedinca zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema.