Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KORONA VIRUS TRAŽI ODGOVORNO PONAŠANJE Oni koji žive u Tesliću i Petrovu moraju da rade OVO

Regioni
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U Tesliću i Petrovu je s ciljem sprečavanja širenja virusa korona zabranjen rad noćnim klubovima, diskotekama, svadbenim salonima, fitnes centrima i sportskim klubovima, kao i dječijim igraonicama.

Tim za praćenje epidemiološke situacije u Tesliću izdao je i naredbu o zabrani rada trgovačkim centrima i pijacama tokom vikenda.

Rad trgovačkih centara i trgovinskih objekata, pijaca, ugostiteljskih objekata, izuzev ugostiteljskih objekata, čija je djelatnost smještaj gostiju, ograničava se svakim danom od sedam sati do 18. časova, a za pekare i poslastičarnice od sedam sati do 22 časa. Gosti, koji su smješteni u ugostiteljskim objektima koji vrše uslugu smještaja, mogu da koriste usluge restorana od sedam sati do 20 časova.

Teslićko komunalno preduzeće “Komunalac2 zaduženo je da pojača aktivnosti na čišćenju gradskih ulica i kontejnera. Roditeljima se preporučuje da, ukoliko imaju mogućnosti, djecu ne dovode u vrtić, a odluka o eventualnoj obustavi rada obdaništa biće blagovremeno donesena. Na području Petrova rad ugostiteljskih objekata ograničava do 20 časova i u njima je zabranjeno organizovanje muzike uživo.

Rad trgovačkih centara i radnji radnim danom se ograničava na period od sedam sati do 18 časova, a u dane vikenda od sedam sati do 12 časova. Ova naredba se ne odnosi na rad apoteka, benzinskih pumpi i pekare. Od osoba, koja su doputovala iz inostranstva, zahtijeva se da se telefosnki jave u Dom zdravlja Ozren na broj 053 /260-166 i postupe po preporukama ljekara.

Građanima Petrova preporučuje se da sprovode sanitarno-higijenske mjere Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO