Svijet

KORONA VIRUS ZAUSTAVIO I KRIMINALCE U izolaciji i 12 članova klanova iz Crne Gore

Nacionalno koordinaciono tIJelo za zarazne bolesti, uz saglasnost Agencije za zaštitu ličnih podataka Crne Gore, počelo je sa objavljivanjem imena osoba kojima su izdata rješenja o obaveznoj samoizolaciji, a na tom spisku su se našle i bezbjednosno interesante osobe.

KORONA VIRUS ZAUSTAVIO I KRIMINALCE U izolaciji i 12 članova klanova iz Crne Gore
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema pisanju lista Dan, radi se o 12 osoba koje su policiji poznate od ranije, a koje se nelegalnim poslovima bave uglavnom na teritoriji Crne Gore.

Kako se navodi, tako su se na spisku Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti našli i pripadnici kriminalnih klanova iz Bara, Herceg Novog i Podgorice, a neki od njih mjesecima nisu boravili na teritoriji svoje gradske opštine, a samim tim ni države, zbog čega sada prolaze propisanu proceduru.

Inače, od kada se virus Covid-19 pojavio na teritoriji Crne Gore, nadležni nisu zabilježili izvršenje težih krivičnih djela gdje se kao izvršioci pojavljuju članovi krminalnih klanova.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je nedavno za Dan da crnogorska policija i u novonastalim okolnostima prati bezbjednosnu situaciju i nastavlja sa proaktivnim djelovanjem prema bezbjednosno interesantnim licima i članovima organizovanih kriminalnih grupa radi suzbijanja kriminalnog djelovanja.