Zabava

"Koronom smo se zarazili na ručku kod kumova" Lijepa pjevačica o borbi sa opakim virusom

Pjevačica Nikolina Kovač je za vrijeme izolacije stalno bila u kontaktu sa ljekarima i u svoj organizam unosila puno vitamina.

"Koronom smo se zarazili na ručku kod kumova" Lijepa pjevačica o borbi sa opakim virusom
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Pjevačica Nikolina Kovač preležala je korona virus zajedno sa suprugom sredinom januara, a sada za „Zdrav život“ ističe da je to bio loš period za njenu porodicu.

FOTO: NIKOLINA.KOVAC/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: NIKOLINA.KOVAC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

– Mi smo imali koronu sredinom januara i nekako nas je to sve odjednom zateklo. Kada smo otišli na skener pluća, Saša je imao tragove koji su vodili na to da je zaražen kovidom. Zarazili smo se na ručku kod naših kumova. Došli smo da razmjenimo paketiće za vrijeme praznika i to se dogodilo. Izbjegavamo veće skupove i onda se to dogodi u najužem krugu. Imali smo svi te neke simptome upale pluća. Ono što mi je bilo najviše krivo je što smo zarazili pola moje porodice, jer smo bili u BiH. Svi smo u tom trenutku imali upalu pluća, sem onih koji su bili strastveni pušači. Koristili smo adekvatnu terapiju, stalno smo bili u kontaktu sa ljekarima. Bili smo skeptični, međutim dobro smo zbrinuti. Doktori su nam preporučili dosta vitamina, cinka, D vitamina uz terapiju koja nam je prepisana – kaže Nikolina za „Zdrav život“ i ističe kako oduvijek vodi računa o svom zdravlju.

– Oduvijek vodim računa o svemu, unosim dosta vitamina. Nikada nisam unijela kap alkohola. Prija mi zdrava ishrana, ponekad prekršim sa slatkišima, ali sam naučila da ne pretjerujem u tome. Nakon rođenja Nikolete vodila sam dodatno računa o ishrani. Gledala sam da ne narušim svoje zdravlje i krvnu sliku. Uz lagani trening i ishranu uspjela sam da skinem višak. Nisam jela tijesta i slatkiše. Umjerena sam bila u svemu. Kada god mi se prijede, izbrojim do deset i popijem čašu vode. Uživam u tome da dobro izgledam – smatra pjevačica koja je od majke naučila da je kontinuitet u njezi lica najbitniji.

Pročitajte još

– Od moje mame sam naučila da je kontinuitet njege najbitnija stvar. Ne moraju biti u pitanju specijalni tretmani kako bismo dobro izgledali. Bitno je da njega bude umjerena. Nikada nisam legla sa šminkom, nikada ne skidam šminku vlažnim maramicama, koristim kreme koje su pravljene sa prirodnim preparatima bez parabena i alkohola. Sama znam da napravim pilinge. Nikada nisam radila invazivne tretmane lica i ako odem to budu blaži pilinzi. Svaka žena može da vodi računa o svom izgledu i sa malo novca. Imala sam tu privilegiju da je majčina prijateljica dermatolog i da me je ona naučila kao malu kako treba da postupam. Najbitnije je da hidratantu kremu nanosim nakon što se hladnom vodom umijem, jer imam suvu kožu. I dan danas imam dvije žene koje su farmaceuti po zanimanju i naprave mi dve male kreme koje mi traju do 15 dana – zaključuje Nikolina Kovač za „Zdrav život”.

Nikolina poručuje da je starenje prirodna stvar i da ne treba pretjerivati sa estetskom hirurgijom.

– Bitno je samo da se njegujemo, starenje je prirodna stvar. Uvijek ćeš izgledati lijepo i prozračno sa 70 godina. Ne treba se bockati i raditi jake intervencije. Mlade djevojke ne dopuštaju njihovoj koži da se modifikuje i sebi naprave problem već sa 20 godina ubrizgavanjem raznih supstanci u lice, prenosi Blic.