Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Košarac: Mektićeve izjave mogu da dovedu do veoma TURBULENTNIH ODNOSA

Politika
Autor:

Foto: Srna

Staša Košarac

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac smatra da izjave i ponašanje ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića mogu da dovedu u veoma “turbulentnu” poziciju i političke i bezbjednosne odnose i u BiH i van njenih granica.

– Svjedoci smo svih ovih prethodnih godina da je ministar Mektić u javnost izlazio sa informacijama koje su znale da uznemire, a da li će postupiti u skladu sa zaključkom i odlukom Predsjedništva BiH, zaista ne znam u ovom trenutku – izjavio je Košarac.

On je napomenuo da je Predsjedništvo BiH postupilo u skladu sa zakonom i nadležnostima koje ima kada je od Ministarstva bezbjednosti zatražilo sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnosti Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske i generalnog konzula u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH.

– Definitivno ćemo pratiti da li će se zahtjev Predsjedništva BiH ispoštovati – dodao je Košarac.

Mektić je juče izjavio da će naredne sedmice odgovoriti na zahtjev Predsjedništva BiH, napominjući da “neke operacione podatke ne može dostavljati”, ali da će dostaviti u mjeri koliko može da se kaže, te da je, prema njegovim saznanjima, zahtjev iz Predsjedništva stigao 22. marta.

Predsjedništvo BiH je 18. marta zatražilo od Ministarstva bezbjednosti da mu u roku od tri dana dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti. Prema saznanjima Srne iz izvora bliskih Ministarstvu bezbjednosti, dan kasnije, 19. marta, stigao je zahtjev.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO