Politika

Košarac: Očekujemo da Savjet ministara profunkcioniše do kraja godine

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac uvjeren je da će Zoran Tegeltija veoma brzo, u skladu sa potpisanom izjavom o partnerstvu ključnih struktura SNSD, HDZ i SDA, obaviti široke konsultacije o personalnim rješenjima za izbor novog saziva Savjeta ministara.

Košarac: Očekujemo da Savjet ministara profunkcioniše do kraja godine
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Staša Košarac

Ako sve bude teklo prema planu Savjet ministara bi trebalo da profunkcioniše do kraja godine, nakon što Predstavnički dom potvrdi imenovanje ministara – rekao je Košarac danas novinarima u Sarajevu nakon hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da je veoma značajno što SNSD ima dobar izbor za predsjedavajućeg Savjeta ministara – Zorana Tegletiju, što je danas ovaj dom i potvrdio.

– Tegeltija je kredibilan, to je čovjek koji ima kontinuitet u određenim procesima, i on je to danas potvrdio u okvirnom planu rada Savjeta ministara, sveobuhvatnim pristupom određenim problemima u BiH – rekao je Košarac.

On naglašava da je važno i to da je Tegeltija javno i transparentno rekao da je veoma bitno da bude obezbijeđen visok stepen saradnje vlasti različitih nivoa, u skladu sa ustavnim nadležnostima. Košarac je podsjetio da, prema proceduri, sada slijede razgovori stranačkih kandidata za ministre sa članovima Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara, te provjere u Agenciji za istrage i zaštitu i Centralnoj izbornoj komisiji BiH.