Sport

UPRKOS PROBLEMIMA Košarkaška ABA liga kreće prema planu

Regionalna košarkaška ABA liga ipak počinje narednog vikenda iako nije bilo dogovora ni Skupštine danas.

UPRKOS PROBLEMIMA Košarkaška ABA liga kreće prema planu
FOTO: NENAD VURUNA/IGOKEA

Sjednica Skupštine najvjerovatnije će biti u subotu ujutro, a najkasnije u ponedeljak. Cilj je da se verifikuju mandati Dubravka Kmetovića kao direktora i Milije Vojinović kao sportskog direktora lige.

Dogovoreno je da sezona krene, ali je ostao ključni problem oko prenosa udjela vlasništva lige FMP-u, Mornaru i Primorskoj, za šta je potrebna jednoglasna odluka.

To ne želi Partizan, kako predsjednik ne bi postao Zoran Tošković, koji je predstavnik Zvezde u Košarkaškom savezu Beograda i tast Filipa Čovića.

„Crno-bijeli” ne spore pravo FMP-u da se takmiči, ali ne želi da mu prenese vlasništvo dok se klubovi ne obavežu da će u slučaju spora biti nadlužan Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), a ne Trgovinski sud u Zagrebu. Crvena zvezda na to ne pristaje, jer prema pravilniku lige za sporove je nadležan sud u Zagrebu.

Milija Vojinović je dao prijedlog da se izvrši preregistracija ABA lige iz javnog trgovinskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću, pa da onda klubovi glasaju da li su za to da se u slučaju sporova ide na arbitražu u Lozanu.