Politika

Kosovska policija upala u objekte dvojice Srba: Pretresi i u kući Milana Radoičića na jezeru Gazivode (VIDEO)

Osim u KBC u Kosovskoj Mitrovici, kosovska policija upala je jutros i u dvije privatne kuće - jednu, kako su rekli, vilu na jezeru Gazivode koja je u vlasništvu od danas bivšeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radojčića, i drugu kuću koja pripada Vladimiru Radivojeviću čiji je nadimak "Mami".

Pretresi u vili Milana Radojčića
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

Informacije i snimke je objavio prištinski ministar policije Dželjaj Svečlja, koji navodi da je sve urađeno po nalogu suda.

Međutim, za sada nije poznato šta je, i da li je uopšte bilo šta pronađeno u ovim pretresima.

Prije oko sat i po vremena, javnosti se obratio Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića koji je pročitao njegovu izjavu za medije u kojoj je Radoičić, između ostalog, rekao da je lično obavio sve pripreme za odbranu od okupatora, aludirajući na nedeljna dešavanja u Banjskoj.

– Ovaj čin nije imao nikakve veze sa mojim političkim angažmanom. Nisam o ovome obavijestio nikoga jer smo već imali različite stavove po pitanju otpora Kurtijevom režimu – rekao je Radoičić u izjavi.

Pročitajte još

Upad u KBC u Kosovskoj Mitrovici

Rano jutros, kosovska policija upala je u KBC Kosovska Mitrovica, gdje je pretresala pojedine prostorije u bolnici. Sve je trajalo oko sat i po vremena.

– Razbili su vrata vešernice, vrata kotlarnice, nisu ništa našli, vršili su premetačinu. Mi smo 15 minuta čekali da nam kažu da imaju nalog za pretres, na kraju su nam dali neki zapis na albanskom jeziku da nisu našli ništa – kazao je dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica za Blic.

Kosovska policija je saopštila da su pretresi vršeni u tri opštine (Kosovska Mitrovica, Zvečan i Zubin potok), na pet lokacija.

U saopštenju je navedeno da se “ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije