Svijet

KOVAČEVIĆ NEDAVNO UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE Milion evra pronađeno u automobilu šefa Jadranskog naftovoda

U automobilu koji se povezuje s Draganom Kovačevićem, nedavno uhapšenim šefom Jadranskog naftovoda (Janaf), pronađeno je oko milion evra, prenosi zagrebačka TV N1.

KOVAČEVIĆ NEDAVNO UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE Milion evra pronađeno u automobilu šefa Jadranskog naftovoda
FOTO: WIKIPEDIA/WIKIPEDIA

Ta televizija, pozivajući se na nezvanične informacije koje je potvrdilo više izvora, navodi da je u automobilu parkiranom u Samoboru, povezanim s Draganom Kovačevićem, pronađeno milion evra.

Automobil je bio parkiran na adresi jednog od poznanika nedavno uhapšenog direktora Janafa.

N1 nezvanično saznaje da se vjeruje da je upravo riječ o dijelu mita koje je Kovaćević dobio, ali ni policija ni Ured za suzbijanje korupcije i kriminala (USKOK) nisu željeli da potvrde ovu informaciju.

Prema nezvaničnim informacijama od ranije, Kovačević je dan prije hapšenja saznao da će se to dogoditi, i pokušao je da sakrije dokaze.

Jutarnji list javlja da je Kovačević zamolio svog poznanika Deana Šparavca, jednog od direktora kompanije “Alfa stan”, da mu dozvoli da svoj automobil parkira u garaži njegove vile u Samoboru.

U tom automobilu je, kako se nezvanično saznaje, pronađena veća količina novca u raznim valutama, ukupnog iznosa oko milion evra, kao i dokumentacija koju je Kovačević želio da sakrije.

Šefa Jadranskog naftovoda Dragan Kovačević nedavno je uhapšen sa još deset osoba, zbog sumnje da je dio korupcionaške afere koja posljednjih dana potresa Hrvatsku.

Prihvati notifikacije