Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Kovačević: Svi smo griješili, za Raspudića i Jandrića ima mjesta u Borcu

Sport
Autor:

Foto: S. Pašalić/RAS Srbija

Branko Kovačević, predsjednik Borca

Banjalučki Borac je obezbijedio opstanak u Premijer ligi BiH, sada mu slijedi rješavanje problema oko licence za narednu sezonu, a zatim i pravljenje tima koji će biti konkurentan za “top šest” narednom šampionatu.

Biće pomjeranja i u organizacionom smislu, odnosno u stručnom štabu, a blizu funkcija u Borcu su, kako smo već ranije pisali, bivši kapiteni Oliver Jandrić i Boris Raspudić.

Oliver Jandrić

Foto: S. Pašalić

To je potvrdio i predsjednik kluba iz Platonove ulice Branko Kovačević.

-Razgovarali smo sa Jandrićem i Raspudićem, oni su raspoloženi da se vrate i preuzmu uloge u stručnom štabu prvog tima ili neke druge. Naravno, postoje dugovi prema njima, ali vjerujem da će to biti riješeno. I Jandrić i Raspudić su razumni ljudi. Možda je ranije bilo nekih trzavica, svi smo griješili, ali za obojicu ima mjesta u Borcu. Naš klub ima najmlađu upravu u svojoj istoriji, to je razlog zbog kojeg smo pravili neke greške, odnosno što nismo pričali sa ljudima – rekao je Kovačević.

Boris Raspudić

Foto: S. Pašalić

Kada su u pitanju ciljevi za naredno prvenstvo prvi čovjek kluba kaže da će oni biti veći nego u sezoni na izmaku.

-Izborili smo opstanak i to je najvažnije. Sada slijedi pravljenje tima za sledeću sezonu, normalno je da će ambicije biti veće, ali nikako nerealne. Pojačanja nam jesu potrebna, ali ćemo potpisivati samo ugovore koje  možemo da ispoštujemo. Isto tako moraćemo poraditi na pravilima premiranja, odnosno nagrađivanja i kažnjavanja. Ne može se desiti da za isti novac igra neko ko daje sve od sebe i neko kome je svejedno da li je na terenu, klupi ili tribinama – dodao je Kovačević.

Borac u prvostepenom postupku nije dobio licencu za narednu sezonu, upućena je žalba, a 20. maja ističe rok za otklanjanje nedostataka.

-Rješavamo problem po problem, plaćamo određena dugovanja, ono što moramo, a paralelno vodimo razgovore sa potražiocima i tražimo najbolja rješenja. Vjerujem da ćemo u drugostepenom postupku dobiti licencu – optimista je Kovačević.

Treba nam zdravo rivalstvo s Krupom

Sutra je na rasporedu finale Kupa Banaluke u kojem će Borac igrati protiv Krupe, komšijskog kluba s kojim je bilo zategnutih odnosa.

Foto: G. Šurlan

-Nadam se da će sutrašnje finale biti prava sportska manifestacija, a nikako bojno polje. Republici Srpskoj treba što više kvalitetnih klubova u premijerligaškom društvu, eto iduće sezone ćemo imati četiri predstavnika. Lično bih volio da Krupa ostane što duže u Premijer ligi, da stvorimo zdravo rivalstvo, a ne da nam utakmice podsjećaju na ratno stanje. U današnjim uslovima teško je svakom obezbijediti uslove za rad i dobre rezultate, zbog toga nam ne rebaju animoziteti, već saradnja – završio je Kovačević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO