Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KRAJIŠNIK IZBAČEN IZ LIGE Banjalučki velikan van prvenstva BIH zbog dugova

Sport
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Odluka u trećem meču

Mladi Krajišnik je izbačen iz prvenstva Bosne i Hercegovine. Banjalučka ekipa se nije pojavila na meču sedmog kola protiv Brčanke i kako joj je ovo drugi prestup klub je izbačen iz lige.

Komesar Siniša Jakovljević je registrovao neodigrani meč službenim rezultatom 20:0 za Brčanku. U obrazloženju odluke komesar takmičenja Siniša Jakovljević je naveo:

– ŽKK Mladi krajišnik nije izmirio finansijske obaveze prema Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine po osnovu odluka nadležnih organa. Na osnovu informacije o neizmirivanju obaveza Komesar takmičenja otkazao je utakmicu broj 42. Budući da Propozicije takmičenja ne poznaju kao opravdan razlog neodigravanje utakmice zbog neizmirivanja finansijskih obaveza, Komesar cijeni da je ŽKK Mladi krajišnik odgovoran za neizvršavanje obaveza, prouzrokujući time da se utakmica ne može odigrati u zakazano vrijeme. Prema Čl. 59H, stav 1. Propozicija prvenstva BiH utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist ŽKK Brčanka. Budući da je ŽKK Mladi krajišnik izgubio i utakmicu br. 3 službenim rezultatom, u skladu sa Čl. 59H stav 2. Propozicija Prvenstva BiH ekipa ŽKK Mladi krajišnik se isključuje iz Prvenstva BiH 2019-20. i prebacuje u niži rang za narednu sezonu, bez mogućnosti nastupa u Prvenstvu BiH u prvoj narednoj takmičarskoj sezoni. Svi rezultati koje je postigao ŽKK Mladi krajišnik u prvih šest kola se brišu. Na ovu Odluku dopuštena je žalba u drugom stepenu koja se podnosi Takmičarskoj komisiji KS BiH – navodi se u saopštenju.

Foto: You Tube/screenshot

Generalni sekretar Mladog krajišnika Brane Čovičković nije želio još da komentariše ovo odluku

– Ništa ne mogu da kažem dok ne završimo sastanke u Ministarstvu porodice, omladine i sporta , te Košarkaškom savezu Republike Srpske. Zatražio sam zaštitu, jer je ovo odmazda prema našem klubu a znam da duguju i ostali klubovi. Oglasićemo se tokom dana – naveo je Čovičković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO