Svijet

Kramatorsk na udaru ruskih snaga: Tri tijela izvučena iz granatirane škole

Radnici ukrajinske hitne pomoći izvukli su tri tijela iz škole u Kramatorsku u Donjeckoj oblasti koja se našla pod udarom ruskih snaga, saopštila je danas ukrajinska državna agencija za vanredne situacije.

Kramatorsk na udaru ruskih snaga: Tri tijela izvučena iz granatirane škole
FOTO: SERGEI ILNITSKY/EPA

Kabinet ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog saopštio je da je u Kramatorsku u Donjeckoj oblasti u ruskom granatiranju uništena škola i oštećeno 85 stambenih zgrada, a državna agencija za vanredne situacije objavila je da je završila radove u školi koja je pogođena u jučerašnjem granatiranju i da je u njoj pronašla tri tijela, prenosi AP.

– Ruski udari na škole i bolnice su veoma bolni i odražavaju pravi cilj Rusije – pretvaranje mirnih gradova u ruševine – rekao je danas guverner Donjecka Pavlo Kirilenko i ponovio poziv stanovnicima da se evakuišu, prenosi AP.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je, međutim, naveo da je u ruskom udaru poginulo preko 300 ukrajinskih vojnika koji su koristili zgradu škole u Kramatorsku kao svoju bazu.

Pročitajte još

U regionu Dnjepra u centralnoj Ukrajini tri škole su uništene u najnovijim ruskim udarima, saopštile su ukrajinske vlasti, a sedam ruskih projektila pogodilo je gradić Apostolove, pri čemu je ranjeno 18 stanovnika.

Regionalni guverner Valentin Rezničenko okarakterisao je napad kao besmislen i dodao da ruske snage nisu gađale vojne ciljeve, već da žele da „drže ljude na ivici i poseju paniku i strah”, navodi američka agencija.

U raketiranju Nikopolja jedna osoba poginula

U noćašnjim raketnim napadima ruskih snaga na Nikopolj, na jugu Ukrajine, jedna osoba je poginula, a devet ih je povrijeđeno, saopštio je načelnik Dnjepropetrovske oblasti Rezničenko.

Naveo je da je oštećeno 11 kuća, prenosi Interfaks Ukrajina.

Agencija dodaje da su na meti ruske vojske bili i Sinelnikovski i Krivoroški okrug.

U raketiranju garda Apostolov povređeno je osam osoba, a pogođene su tri škole i oštećene obližnje kuće, navodi Interfaks Ukrajina.

Prihvati notifikacije