Fudbal

KRENULA I KRUPA Ilić: Titula nam i dalje nije prioritet

Titula šampiona Republike Srpske nije prioritet ni u nastavku šampionata za ekipu Krupe, koja je danas počela sa pripremama za nastavak takmičenja u Prvoj ligi.

KRENULA I KRUPA Ilić: Titula nam i dalje nije prioritet
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ekipa trenera Vladimir Ilić doživjela je velike promjene u sastavu a biće još novajlija. Za sad su novi članovi Srđan Mazić, Dimitrije Tvrdišić i Ognjen Krneta.

Mazić je rođen 1999 i igra na krilnoj poziciji. U krupu dolazi iz Slobode Mrkonjić Grad, a prije toga je igrao za Rotenman, Ljubić. Tvrdišić je lijevi bek a u krupu dolazi iz Drine Zvornik. Prije ovog kluba igrao je za Stjepanovac, BSK Borču, Kolubaru i Zvezdaru.

Ognjen Krneta je napadač koji dolazi iz Borca iz Kozarske Dubice i postigao je pet golova u jesenjem dijelu sezone. 

Krupu su za sada napustili Lazar Mišić, Đorđe Mišić, Borislav Đogić, Mihajlo Živković, Srđan Eskić, Dejan Glišić, Damjan Ljubojević i Uroš Ivetić.

– Sigurno je da će u nastavku priprema biti još novih igrača. Za sad su tu tri nova igrača koja su već ranije dogovorena Mrzić, Tvrdišić i Krneta. Na drugoj strani otišli su igrači koji žele veću minutažu u svojim novim ekipama. Doveli smo mlade igrače željne afirmacije što je i glavni cilj za nastavak sezone. Nismo opterećeni titulom šampiona iako smo prvi dio završili na prvoj pozicij i pružili partije iznad očekivanja. Naravno to ne znači da odustajemo od borbe već da igrači nemaju pritisak osim da daju maksimum na treninzima i mečevima. Naša je želja da se oni dodatno afirmišu i napreduju kroz svaku utakmicu. Ako na kraju završimo na prvoj poziciji, onda će odluka biti na upravi – istakao je trener Vladimir Ilić, koji je nakon završetka sezone išao i na usavršavanje u Grčku.

Krupa će prvi dio priprema da obavi na svom terenu, a zatim će da ide u Međugorje. Iako su imali dogovorenih osam mečeva došlo je do malih problema na startu jer je zbog ranijeg odlaska u Medulin Rudar Prijedor otkazao meč.

– Tokom priprema odigraćemo osam mečeva, a sad tražimo prvog rivala za 29. januara pošto je Rudar Prijedor otkazao duel jer ranije ide na pripreme u Medulin. Tražimo rivala za taj termin a nakon toga nam slijede Laktaši 5. februara. Drugi dio priprema obavićemo u Međugorju gdje ćemo odigrati četiri meča. Rivali će da nam budu Zrinjski (9. februara), Čapljina (12.2), Posušje (15.2), Gošk (18.2). Zatim ćemo igrati protiv naših juniora (22.2), a generalnu probu za nastavak Prve lige Republike Srpske imamo 26. februara protiv TOŠK Tešnja. Biće to dovoljno mečeva da se adekvatno spremimo za nastavak takmičenja – smatram trener Ilić.

Krupa je jesenji dio šampionata završila na prvoj poziciji na 37 bodova, ali im je odlukom saveza oduzet bod, pa tako pred nastavak takmičenja ima dva boda više u odnosu na najbližeg pratioca i najvećeg rivala Slogu Doboj.

Prihvati notifikacije