Društvo

KRENULI U PREGOVORE Srbija će biti među 20 zemalja koje će PRVE DOBITI VAKCINU

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu protiv virusa korona.

KRENULI U PREGOVORE Srbija će biti među 20 zemalja koje će PRVE DOBITI VAKCINU
FOTO: JEAN-CHRISTOPHE BOTT/EPA

Dosta rano smo krenuli u pregovore sa različitim partnerima i kompanijama. Očekujem da je imamo, čim bude bezbjedna, čim se budu završile faze testiranja – rekla je Brnabićeva.

Ona je ocijenila da ohrabruju podaci o opadanju broja hospitalizovanih već 11 uzastopnih dana, ali da je jučerašnjih 255 zaraženih ipak idalje visok.

Što se tiče početka škole, Brnabićeva je navela da sve ide ka tome da ona počne sa radom od prvog septembra.

– Najbliži smo tome da od 1. septembra, posebno mlađi đaci od prvog do petog razreda, krenu da pohađaju nastavu u školama – navela je Brnabićeva i dodala da će u sedmici koja slijedi biti više informacijala o tome.

Odnose Srbije i Hrvatske, Brnabićeva je ocijenila kao izuzetno kompleksne i teške i podsjetila da Srbija uvijek šalje isključivo poruku mira.

– Želimo pomirenje, mir, ne tražimo od vas da priznate zločine i genocid u Jasenovcu. Želimo da nas ostavite da tugujemo na miru – rekla je Brnabićeva za Televiziju Prva.

Ona je rekla da joj je teško da osudi čin Borisa Miloševića, koji je otišao na obilježavanje “Oluje”, ali da ga ne podržava i ne razumije taj potez.