Hronika

KRIJUMČARILI DROGU Predložen pritvor za trojicu uhapšenih Trebinjaca

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za Nikolu Šarabu (38), Dragana Bokića (44) i Sašu Vukanovića (36) iz Trebinja, uhapšene u akciji "Trag", usmjerenoj na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge.

KRIJUMČARILI DROGU Predložen pritvor za trojicu uhapšenih Trebinjaca
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Šaraba, Bokić i Vukanović osumnjičeni su za za krivična djela organizovanog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prijedlog za određivanje mjera pritvora upućen je Sudu BiH zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se ističe da se nastavlja intenzivan rad na ovom predmetu.

Trojicu osumnjičenih danas su u Tužilaštvo BiH sproveli pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Trebinje, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvještaj o lišenju i sprovođenju.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da su lica M.N. i F.V, nakon kriminalističke obrade, otpušteni iz prostorija ove uprave, dok je M.S. u Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Opšta bolnica” zbog zdravstvenih tegoba koje je osjećao i ranije.

Ova lica osumnjičena su da su od septembra 2019. do avgusta ove godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva i Dubrovnika izvršili krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet droge iz Krivičnog zakona BiH.