Politika

Kriminalna grupa spremala ATENTAT NA VUČIĆA (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je najnovije informacije do kojih je došao MUP.

Kriminalna grupa spremala ATENTAT NA VUČIĆA (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Posredstvom Evropola dobili smo informaciju 14. januara pod oznakom hitno, od jedne zemlje članice EU, obavješteni smo o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za svoj cilj ima atentat na predsjednika Republike Aleksandra Vučića. Nakon toga, zajedno sa Evropolom pokrenuli smo opsežnu akciju koja za cilj ima da se spriječi ubistvo predsjednika Republike. Na čelu te organizacije je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana kome se na teret stavlja organizacija i naručivanje više ubistava na teritoriji Crne Gore i drugih zemalja. Da li je Radoje Zvicer to činio za interese svojih političkih vođa, utvrdiće istraga. MUP će učiniti sve da do kraja istraži ovaj slučaj i spriječi atentat na predsjednika, rekao je Vulin.

FOTO: MUP
FOTO: MUP

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, juče je gostujući u Jutarnjem programu TV Pink iznio je tvrdnju da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i vođa ’kavčana’ Radoje Zvicer spremaju likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i planiraju da to urade u prvoj polovini februara.

On je pozvao službe bezbjednosti da se oglase i saopšte da li i oni imaju takva saznanja.

– Iznosim vam samo golu informaciju, bez ikakve obrade, i želim da navedem naše službe da se izjasne i da kažu da li je to istina ili nije – rekao je lider radikala.

Predsjednik SRS obrazložio je da je Milo Đukanović kivan na Srbiju i Vučića zbog pomoći i podrške koju on šalje Srbima u Crnoj Gori, prenosi Blic.

– To je uzdrmalo njegovu vlast – rekao je Šešelj, i dodao da se srpski narod toliko probudio u Crnoj Gori, da Milo nije dozvolio ni da se održi popis stanovništva.

Prihvati notifikacije