Zabava

KRIVIČNA PRIJAVA Željko Mitrović tuži zbog Zadruge, evo šta je razlog

Usljed velikog broja korisnika koji svojinu TV Pink ilegalno postavljaju na svoje Jutjub kanale i ostale platforme, te ilegalno reemituju sadržaj televizije, donijeta je odluka da osobe bez prava korišćenja intelektuealne svojine TV Pink budu najstrože sankcionisana.

KRIVIČNA PRIJAVA Željko Mitrović tuži zbog Zadruge, evo šta je razlog
FOTO: S. KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Od početka četvrte sezona rijalitija “Zadruga”, odnosno u prethodnih 20 dana, pojavio se veliki broj piratskih i drugih sadržaja koji su neovlašćeno postavljeni na različite platforme, čime su prekršena autorska prava kompanije “Pink Media Group”.

U proteklom periodu, sve osobe koje su neovlašćeno otuđila intelektualnu svojinu TV Pink bila su sankcionisana različitim raspoloživim sredstvima, ali kako to nije donijelo rezultate niti gašenje piratskih kanala, vlasnik, osnivač i direktor ove kompanije, Željko Mitrović donio je odluku da pravdu potraži na višoj instanci – od danas, sva lica koja bez dozvole postavljaju ili reemituju sadržaj TV Pink na svojim platformama biće gonjena pravno.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

– Predsjednik “Pink Media Group” Željko Mitrović je potpisao odluku da će krvično goniti sve nelegalne korisnike, korisnike video platformi u vlasništvu “Pink Media Group” koji ilegalno reemituju sadržaj, odnosno “pirate”, kao i sve ostale kršioce autorskih prava, koji bespravno koriste video-snimke rijalitija “Zadruga” i resurse kompanije “Pink Media Group” – stoji u saopštenju iz kabineta Željka Mitrovića.

S obzirom na to da ovo predstavlja krivično djelo u kome se kao sredstvo za izvršenje javljaju računari, računarske mreže i podaci, u slučaj je od danas uključeno Odeljenje za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovakvih slučajeva bilo je i u prošlosti – od početka prve sezone rijalitija “Zadruga” 2017. godine, broj ilegalnih korisnika koji reemituju program je rastao iz sezone u sezonu. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji, Željko Mitrović je svim gledaocima rijalitija omogućio gledanje programa non-stop putem Klik TV platforme ili čak četiri “Zadruga” kanala, međutim, neki korisnici su tu mogućnost zloupotrijebili. Kako sva dosadašnja raspoloživa sredstva nisu dovela do ukidanja piraterije, Željko Mitrović je odlučio da preduzme oštrije mjere, piše Blic.

Od danas, svako ko neovlašćeno koristi video materijal rijalitija “Zadruga”, ilegalno prisvaja intelektualnu svojinu i resurse TV Pink i “Pink Media Group” i na bilo koji način krši autorska prava, biće prijavljeno i biće pokrenut krivični postupak.